HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Stepa – SOF

Možda i najbolja pesma sa prvog EP-a, koja služi i kao prelazna varijanta između starih, tiših pesama, i novih, malo žešćih, koje smo slušali uživo i jedva čekamo da ih snime na traci. Odličan video u kojem se lepo druže dok sviraju, pa i to objašnjava zašto su toliko dobar bend, jer drugarstvo je najbitnije. Pisaćemo Linču da ih turi na kraj neke nove epizode Tvin Piksa.

Ocena: 1,2 Sarsa

 

Coby – Rambo

Dok pišemo tekst pesma je jedanaesta na Jućub trendingu, a ne sumnjamo da će u trenutku čitanja da bude još više, i da će verovatno već imati obradu na harmonici. Malo ozbiljnija i mračnija traka, sa dozom ironije prema svom radu. Izgleda da je jedna od Cobijevih novogodišnjih odluka bila da se više posveti izvođačkoj karijeri, iako i dalje radi pesme celoj estradi. Odabir lokacije za spot pokazuje do kojih dometa Cobi zaista može da dođe.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Prženo – Njegove su oči krive

Novo čitanje velikog hita još veće dive narodne muzike, gde nam treba samo nekoliko malih koraka od kafanskog sevdaha, preko ’80s retro futurizma, do dabstepa koji se iznenada pojavljuje i rešava stvar. Idealan saundtrek za treću sezonu Stranger Things, ili neku novu verziju Vrućeg vetra. 

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Bullet For A Badman – Manevarka

Kad smo kod saundtreka, evo i jednog za nikad snimljeni partizanski vestern, u duhu Kapetana Lešija i sličnih. Morate da znate znanje, kako bi ste od instrumentala napravili hit, a ovi ljudi znaju znanje. Pesma je sa odličnog EP izdanja, koje će se tek pažljivo preslušavati. Sviđa nam se gde je ovo krenulo, nadamo se i skorijem dugosvirajućem izdanju.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Fox – Šurim bika

Dva teksta zaredom Fox se našao na našoj listi, što znači da je odavno prestao da bude samo onaj lik iz poskočice “kopira Foxa”. Pesma je brzo postala hit, pre svega zbog dens zaokreta u refrenu, koji odlično pasuje uz kožnu jaknu uvučenu u donji deo trenerke. Nije odmogla ni zarazna mantra “šurim bika”, koja se već kvalifikovala za jedan od najboljih eufemiziama za masturbaciju, još od sapunjanja mačora. Kad smo kod poskočica, citira se i ona velikog Zmaja od Šipova – neš nada me!

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Spiridon – Kao da

Garažni gitarski talas srpske scene je toliko moćan, da se iz Beograda i Pančeva proširio sve do Makarske. Šalimo se naravno, ali ovi momci se uklapaju u celu priču, s tim što su malo mračniji, pa možda imaju manje hit potencijala. Kako god, zaljubljenici u žanr će znati da ih cene, a i pesma sa zviždukanjem uvek dobija plus kod nas. Kako piše u opisu klipa, spot je snimljen davne 1986. u Kosirišću, stoga možemo zaključiti da momci mogu da putuju kroz vreme i paralelne svetove, u kojima se verovatno nalazi to misteriozno mesto pod imenom Kosirišće.

Ocena: 2 Sarsa

 

Tús Nua – There’s a thin line between everything

Ove tri devojke smo hvalili i prošle godine, pa zašto da prekidamo tradiciju. Pesma koja će da vas vrati u lepe dane zime, ali da vas istovremeno i ogreje. Ledeno i melanholično, sa mnogo duše. Ravnopravno sa svim stranim bendovima sličnog usmerenja.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Ivica – Kakvi ste to ljudi

Novi album Ivice slušamo već neko vreme i čekali smo spot da bi ga pohvalili. Pesma je mračnija, sa ritmom, a Ivanov glas je odvodi u neke druge dimenzije. Spot u sebi ima omaž i Bergmanu i pesmi Igrale se delije, dakle – dobitna kombinacija.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Herz – Zimska

Vreme je da se Herz prebaci u prvu ligu alternativnih domaćih bendova, s obzirom da, čini nam se vrlo lako, izbacuju hit za hitom. Pesmu znamo još iz Lula Mae kataloga, sa kojima je frontmen benda nekada davno svirao. Uz dodatak gruva, pesma je Zimska samo po naslovu.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Frau Casio vs Decay feat. Gospoja Terca – Dvoje

Elektro pop hit koji samo čeka da eksplodira. Iza imena Frau Casio, krije se Ida Prester, a iza ličnosti Gospoje Terce druga hrvatska elektro pop diva koja zeli da ostane anonimna, ali realno ovaj glas svi prepoznajemo, tako da ne moramo baš mi da vam otvaramo oči ko je to. Što reče Jutjub korisnica momakona: Zanimljivi zvukovi, baš bacaju u neka prošla vremena. A onda u u tri strine materine, neđe u 2028mu.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Dušica Grabović – S tobom mi se spava

Devojka koju smo prvi put mogli da vidimo u rijalitiju Parovi gde nam je otkrila svoju želju da postankom prva pevačica pilot. U međuvremenu je otišla u Australiju, gde je ostala toliko dugo, da smo posumnjali da se povezala sa četničkom emigracijom. Međutim, vratila se ovim hit singlom, gde pre svega poziva svog dragog na spavanje, a ne na neke druge, vulgrane, koitalne stvari. Svaka čast Dušice!

Ocena: Ravna Gora pobediti mora

Autori: Miloš Dašić, Momčilo Dašić, Radomir Zvoncek

 

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0