HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Vojko V feat. Krešo Bengalka & Tonči Huljić – Pasta Italiana

Tri najjače splitske glave na jednoj traci i svaka na visini zadataka. Naš dopisnik iz Splita Renato se retko pojavljuje na internetu poslednjih godinu dana, već samo kada se desi nešto veliko, pa to što je odlučio da prokomentariše ovu pesmu, takođe govori o njenoj veličini. Sample Madre Bedesse, Vojkov namig Gudroslavu i versovi od kojih se trese sve okolo. Tončijeva solaža na huljofonu je tu za veliku pobedu.

Ocena: 0,8 Sarsa

 

Krešo Bengalka – Jim Morrison

Odavno je poznato da si najmoćniji kad znaš lika na vratima. Krešo to isto zna i rešio je da to i otpeva, pa nam i ponovio nekoliko puta., da slučajno ne zaboravimo. Veliki benger, koji bi bio još veći hit, da se u isto vreme nije dogodila prethodna pesma.

Ocena: 1,7 sarsa

 

Ensh – Sob Story

Naš omiljeni Srbokanađanin, ponovo otuđen od matice, javio nam se iz inostranstva novim singlom, ponovo na engleskom, nakon nekoliko domaćih zadataka u pisanju pesama na maternjem jeziku. Memet na matrici je na vrhuncu svog rada, a pesmu prati i sjajan spot, prepun poznatih lica, koja imaju baš dobar prosek Sarsova kod nas na sajtu. Ako ništa, u spotu imate lapot, staru narodnu igrariju za mlade i starije, koju retko viđamo u pop muzici današnjice.

Ocena: 1,2 Sarsa

 

Jonathan – I Never Meant To Be There

Navikli smo da Džonatane slušamo u fazonu benda koji bi trebalo da bude regionalni odgovor na svetsku indi rok scenu. Ima ovde naravno i toga, ali ima i mnogo više nekog laidback ’80s fazona, gde mu dođu skoro pa kao neki Roxy Music. Podržavamo taj novi pravac i nadamo se da će ga razvijati i u budućnosti. Ali i da ne nastave, slušaćemo ih u svakom slučaju.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Laka – Lizalo

Pored reči “entuzijazam” u rečniku srpsko-hrvatskog jezika stoji Lakina slika. Trudi se, trudi i trudi da spoji alternativni pop i komercijalniju varijantu, pa ga na kraju niko ni ne sluša. Što jeste šteta, jer ovakve artiste koje dolaze iz inostranstva dižemo u nebesa. Doduše, jako je teško da neko može ozbiljno da shvati pesmu sa refrenom “ovo mi se lizalo potpuno izlizalo”. I dalje se Lakina slika nalazi i u “opisu pojma one hit wonder”.

Ocena: On i dalje pokušava da je poljubi, a ona se još pravi luda. 

 

Helem nejse – Bolje bi ti bilo

Helemnejsovci su nam se dopali u kolaboraciji sa Markom Luisom, iako su nas i tad pomalo podsetili na Dubiozu. Onda su napravili pesmu o tome kako bi bilo bolje da rolaju nego što skrolaju i tu već ne možemo da zažmurimo i ne potvrdimo sličnost sa Dubiozom, tako da ćemo preskrolati preko ove pesme.

Ocena: 4 Sarsa

 

Rambo Amadeus – Bi li mi kazala

Uz pokretanje globalne teme duela nauke i religije, Rambo ovde miri i dve Srbije. Gistro. Svesno stavlja sebe na jednu, ali drugoj daje shoutout i nudi joj suživot. Lepo. Muzički Rambo uvek zvuči kao dete koje sedne za novu spravu, pa krene da se igra, a to nekad valja, nekad baš i ne. Ovo ‘ajde kao valja.

Ocena: 2,3 Sarsa

 

Goblini – Jedan za sve

Deluje kao da je pesma napisana za sedam i po minuta, jer je trebalo nešto novo da se izbaci, kako bi bilo razloga da se prave promocije i koncerti. Idealna pesma da se za vreme tih istih promocija i koncerata ode po novo pivo.

Ocena: Nije baš Ima nas gomila.

 

Detour – Bez tebe

Klasičan radijski hit, kakvih Deturovci vec imaju dovoljno, pa mogu da pune certove i prodaju imaginarne albume na JuTjubu i ostalim internet platformama. Komšije nastavljaju da neguju scenu na kojoj ovakvi bendovi i dalje mogu da se svrstaju u pop, što znači da su za nas Zapadna Evropa. Idealno za devojke da zapevaju i zaplešu, dok ih magarci smaraju kako su slatke.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Johanbrauer – Tuko ramirez

Još jedan sastav besnih omladinaca sa Kvaka 22 scene. Brzo, ljuto, besno, sa sve spotom motiranim od klipova iz krš filmova. Šta realno ovde ima da vam se ne dopadne. Osim ako vam se baš ništa ne dopadne, ali zašto biste bili taj lik. Odličan dodatak nizu garažnih bendova, koji su se pojavili poslednjih godina. Garaž rok je večan, dok su mu deca verna.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Chubakina Baka – If you decide to go

Ekipa iz sastava Seine je sa drugarima odlučila da obrađuje domaće pesme, uz prepeve na engleski i, u ovom slučaju, svirku koja priziva neki Šefild iz ’96. godine. Sve to sprovode kroz projekat nama nimalo duhovitog imena, pa ako delite naš stav, nemojte da vas to spreči i poslušajte ovaj jako zanimljiv kaver Miše Kovača. I napišite u JuTjub komentarima da bi stvarno mogli da promene ime.

Ocena: 1,8 Sarsa

Autori: Miloš Dašić, Radomir Zvoncek

 

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0