HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Nina Romić – Sad kad je gotovo

Retko se dešava da slušajući nešto ostanemo bez teksta, padnemo na dupe i pesma nas potpuno uvuče u svoj univerzum i kovitlac emocija. Odavno smo upoznati sa vokalnim sposobnostima ove kantautorice, ali je na neki način uspela da prevaziđe samu sebe. Da ne dužimo – Nina Romić je isporučila svoju najzreliju i najveću pesmu.

Ocena: 1 Sars

 

Trifun x Ivan Beloševac feat. Reign – Sve što imam

Dva cara koji se trude da pokrenu nešto novo i osobeno na domaćoj elektronskoj sceni vraćaju se pravim klupskim bengerom za sezonu zima/proleće. Pritom se mantra “ja igram ne zanima me” provlači i kao životna (klabing) filozofja. Spot efektan, sa referencom na Boj na Kosovu. Ima i crnkinja. Uvek je bolje kad ima crnkinja.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Bekfleš ft. Ariana Grande – Gore Dole

Ljubavna pesma, koja opisuje suštinu muško-ženskih odnosa. Mislimo da smo već došli do onog momenta kada ne verujemo da ovi momci mogu da izbace nešto što nije hit. A pritom ne odustaju od svog fazona ni za milimetar. Možda bi neko od njih mogao makar kratko da uđe u Parove ili Zadrugu, ne bi li začinili malo srpsku rijaliti scenu.

Ocena: Ždrelo

 

Coby – Skinite nam fore

Najbolji slogan/grafit/povik/usklik sa ljubavlju za ovu godinu je svakako “skinite nam fore, smislićemo nove”. Coby je još dabno podigao težinu igre na high, pa realno i želimo da mu skidaju fore, da bi smislio bolje, da vidimo dokle sve to može da ide. Čekamo nastavak…

Ocena: #1 ON TRENDING

 

Fog Frog Dog – Saigon

Potomci Valentina Boškovića, koji ga čekaju da se vrati sa Marsa. Tako bi nekako opisali projekat jednog lika iz Valentina. Ne Zija. Ima i ovde spejsi pozadine, ali tamo gde kod Boškovića pobeđuje otok, kod Foga je više pop senzibilitet ’80-ih. Taj deo Balkana trenutno isporučuje najkvalitetnije eksperimente sa pop zvukom i radosni smo što je Tesla izmislio internet, pa možemo sve da ih ispratimo.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Nikola Vranjković – Zadrži svoj dah

Klasična blokautovska stvar, koja to nije, ali je znamo već dobrih desetak godina. Lagani radio friendly hit od sedam minuta, baš kako nas je Nikola i navikao. Veronautika je verovatno najbolji album napravljen na ovim prostorima u proteklih nekoliko godina i ne bismo imali ništa protiv da nastavi da skida pesmu po pesmu kao singlove, na svakih par meseci.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Mostar Sevdah Reunion i Sreta – Daj mi bože krila

Velika tema Zorana Simjanovića, koju je Šaban otpevao, Usnija uvela u trubački repertoar, a sad je Mostarci uvode u Kolarac. Pesmu peva neki čikica koji se proslavio na Grandovom rijalitiju Nikad nije kasno. Ok, izgleda da stvarno nikad nije kasno.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Six Pack – Ubica mog sna

Kada smo čuli ime pesme i videli da je u pitanju Six Pack, očekivali smo novu političku stvar, upućenu ubici našeg sna, ili makar pesmu sa soundtracka za drugu sezonu serije Ubice mog oca. Međutim, ovo je jedna od onih raskid stvari, gde ona pakuje stvari i odlazi, a on shvata da je zasrao. Šta znamo, može, a i ne mora.

Ocena: 2,6 Sarsa

 

Pi – B.C. (Bendete C) / 3 ljesa

Malo kasnimo, ali smo ipak odlučili da pomenemo hrvatsku autoricu Ivanu Picek, koja stoji iza imena Pi i raznoraznih znakova, od kojih neke prepoznajemo, a neke ne. Pi je nešto najbliže odgovoru na Grimes, što nam je ponuđeno na ovim prostorima, a pritom se dosta oslanja na folk(lorne) momente, pa možemo da je povežemo sa radom naše Kezz. Ovde je zatičemo u dve stvari, spojene u jednu za potrebe video spota, jer zašto da ne.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Zdravko Čolić – Kuća puna naroda

Zdravko goes Adele. Oslušnite klavir i shvatićete ko je najviše uticao na ovu pesmu. Pritom, u tekstu sve podseća na neku vrstu Čolinog testamenta, tj. kako bi on voleo da se ljudi oproste od njega. To već daje pesmi neku veću težinu. Naravno, Čola se natpevava sam sa sobom i to je malo pokvarilo ugođaj, ali je makar bolje od ostalog što nam je do sada servirao u singlovima sa novog albuma. Bolje je od onoga kad trese šljive, definitivno.

Ocena: 2 Sarsa

 

Darko Rundek & Ekipa – Barbara

Nekako se očekivalo da će Rundek ponovo da okupi drugare koji su promovisali 20 godina Apokalipsa i to se i dogodilo. Drugari su se nazvali Ekipa i izbacili novu pesmu. Iako pesma kreće razlaganjima koja podsećaju na Senjora, ipak je ovo malo drugačija pesma, u Rundekovom jebačkom laid back jazz raspoloženju, u kom on pliva kao riba u vodi.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Zemlja Gruva – Plodni dani

Iako smo se malo razočarali što pesma nema veze sa reklamom za neki Mejbi bejbi, to ne znači da imamo problem da je proglasimo velikim hitom. Ceo poslednji album Zemlje Gruva je nešto najbolje na čemu su do sada radili, bilo da su se uputili u fanki, afro beat ili disko, sve je bilo pravi hit. Ova pesma je za jedan dobar remiks Nilea Rodgersa udaljena od velikog svetskog hita.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

nipplepeople – NIKADA

Sa ovim bendom nam je uvek ista situacija. Izbace pesmu, ne ukači nas odmah, tu i tamo je zapevušimo, a do kraja godine nam bude u top pet hitova. Ovde smo pre svega privučeni odličnim spotom, muzika nam je ‘nako, tako da…

Ocena: … biće u top pet pesama godine. 

 

Vuk Mob – Klub ili kafana

Oda vikendu i životu. Nije bitno da li je Exit ili Guča, klub ili kafana, važno da je provod zagarantovan, naričito kada se spoje Vuk Mob i Marko Moreno. Pesma je banger, ali je indiskretno ubačena i truba, kako bi se istakle prednosti i jednog i drugog mesta za provod. Uz namedropping Ace Lukasa, ne znamo varijantu u kojoj ovo ne postaje hit.

Ocena: Neka gori sve!

Autori: Miloš Dašić, Momčilo Dašić, Radomir Zvoncek

 

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0