HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Cmok – Na tvoj znak

Nova godina, nove prilike, nove odluke, pa i nova pesma nepostojeće grupe Cmok. Gospodin Cmok je sam rekao da mu je grupa nepostojeća, a u stvari se radi o još jednom projektu onog lika iz ŽenaKesa. Pesma ima potencijal da postabe veliki hit za kul žurke, nešto kao Mi, grupe Izdrži Ribice, koja je isto bila projekat onog lika iz ŽenaKesa. Primećujemo obrazac u svemu ovome.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

My Buddy Moose – After the Feeling Is Gone

Dugo nismo imali ovaj riječki sastav na listama, pa smo rešili da iskoristimo priliku i predstavimo svež singl sa prošlogodišnjeg albuma IV. Emotivna i ljubavna pesma sa odličnim spotom. Iako po zvuku, makar ovde, dosta podsećaju na kolege iz bend Jonathan, Naši Drugari Losevi su i dalje jedan od prepoznatljivijih sastava na sceni, pa mnogobrojne ovdašnje fanove podsećamo da zapamte ovaj hit za buduće koncerte.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Punčke – Valovi

Pesma sa predstojećeg i istoimenog EP-a, koji bi trebalo da izađe na proleće. Veoma agresivno i veoma glasno, a drugačije nismo ni očekivali od Punčki. Valovi komotno staju na megdan pesmama izvođača kakvi su The Kills i P.J.Harvey. Takva je i inspiracija benda, možete je naći u mnogim artistima od kraja osamdesetih, pa sve do ovih modernih urlatora i urlatorki. Samo kratko i jasno!

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Gudri – Garmisch-Partenkirchen (Feat. Daki BD/Adria/Žakila)

A samo smo čekali da nam Bombe devedesetih ekipa predstavi pesmu posvećenu najpoznatijoj skijaškoj skakaonici, jer sneg, skokovi i rizik odmah asociraju na neke njihove hobije. Opuštena priča u kojoj se predstavilo nekoliko njih, uz finu matricu i prijave poput život nije sladak nego kao ekser gorak, stavim kapicu i cvikere, mislim da sam Čeda Čvorak. To šta ovi momci (ovde i devojka) izbacuju na par nedelja, neko ne može za celu karijeru.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Sitzpinker – Iako samo

Prvo pa hit! Pesma benda nastalog u septembru prošle godine, koji se ovim singlom i nastupima nameće kao nada za domaću scenu.  Za sebe kažu da su inspirisani garažnim zvucima američke indi rok scene, distortiranim zvucima grandža i pop hitovima ranih 2000-ih i mi tu ne bismo imali šta da dodamo. Nije sad to nešto spektakularno novo, ali to ne znači da nije dobro, a i jezivo je zarazno.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Branko Amzić – Kokain

Gospodin Amzić je posle pet godina rešio da pesmu otpeva i u nekom studiju, te će to ovom prilikom tretirati kao novi spot. Najbolja mešavina romskog melosa, Panjabi MC-ja i čistog fanka s ove strane Indijskog poluostrva. Ako dodamo i Omar Souleyman imidž, hedlajn pozicije svetskih world music festivala su zagarantovane. Ne znamo šta Bane Sanšajn misli o ovoj pesmi.

Ocena: Odavno sam prestao da brojim milione. 

 

Mad Mags – Wandering

Evo za kraj liste, malo da se opustite. Novi beogradski duo čijom muzikom dominiraju klavir i meditativni glas. Možda malo neubičajeno za naše prostore, ali nadamo se da će im to biti samo plus i da će uspeti da se pozicioniraju na mesto koje definitivno zaslužuju. Kažu da planiraju izdavanje albuma, pa nam ostaje da im poželimo sreću u snimanju. A valjao bi i neki nastup.

Ocena: 1,6 Sarsa

Autori: Momčilo Dašić, Radomir Zvoncek

 

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0