HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Vojko V – Zovi čovika

Eksplozijom nekoliko splitskih repera proteklih godina, zaboravili smo na prvu ljubav – Vrućinu Vojka. Posle dužeg vremena predstavio nam se solo trakom, na 7/8 bitu i svojim standardnim igrama reči koje možete, a i ne morate ozbiljno da shvatite, ali svakako možete da ih koristite kao citate u svakodnevnom razgovoru. Retko ko kao Vojko spaja tehniku i suštinu.

Ocena: 1 Sars

 

Bitipatibi – Dođi u moj san

Bitipatibi i gruv? Zašto da ne! Pošto su prošle godine izbacili album, uglavnom sa već poznatim pesmama, sada kreću sa nizom stvari, koje će verovatno završiti na nekom novom izdanju. Već ih ima nekoliko, ali se Dođi dođi dođi dođi bejbi u moj san istakla. I pored ritma i gruva, Unina kul shoegaze poza je i dalje u prvom planu. Jedna od najboljih pesama sa glagolom “doći” i imenicom “san” u naslovu.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Autopark – Biti srećan pa šta

Autopark nas je poslednjih godina navikao da se pojavljuje jednom godišnje, uglavnom oko Nove godine, kao kakav Novogodišnji vašar. Obično nam ponude po jednu pesmu, pa je tako i sada, ali u ovom singlu ima toliko toga, da poređenje sa vašarom nikako nije slučajno. Ako tamo imamo autodrom, balerinu i krušku, Autopark nam je u pesmi spakovao orijantalno zapomaganje, zvečke u ritmu i Unu Bitipatibi na pratećim vokalima. Odlično je to Autoparče, ali ‘ajde bar na šest meseci nešto slično

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Bohemija – Bube

“Bube u glavi” je stari izraz, koji se koristi kada je neko zanesen svojim ludim mislima. E pa, niška Bohemija je potpuno zanesena u svom prvom spotu sa albuma, potpuno ne jebe živu silu i trendove u današnjoj domaćoj muzici. Hrabro, autentično i na neki specifičan način hitično. Podržavamo!

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Yan Dusk – DesineSperareQuiHicIntras

Već smo dovoljno omatorili, da ne moramo baš sve da razumemo. Na pola domaćih trap radova reagujemo kao kad je pank ušao u mesne zajednice u Obrenovcu 1984. Plus Yan Dusk repuje na ruskom, pa verovatno nismo skapirali sve što treba, ali poštujemo ideju. Znate ono kad matori kulovi guraju neki gitarski bend, čija ih je poruka odavno prejahala, ali će ga podržati jer to je ta sirova energija. Tako ćemo i mi da se ponašamo što se tiče umetnika ovakvog usmerenja.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Ivana Peters – Reci

Znate ono kad se kaže “kasno Marko na Kosovo stiže”? E pa kasno Negativ, pardon Peters Ivana, stiže u ove MTV gotik pop vode. Davali smo bednu Evanescence pet godina pre neki dan, bilo žito, bilo sve. U svakom slučaju, kul što postoji, kvalitetno je to izneto, ali ne znamo ko je ovde tačno publika za slične radove.

Ocena: 2,2 Sarsa

 

Palms Voice – I always wanted to make the girl cry

Electro pop za đuskanje u mestu i neizlaske. Palms Voicea smo mogli ranije da slušamo i kao Optimus Primea, a još uvek u Trikou. Ovde je više bita nego u tom projektu, više melodije nego u Optimusu, dovoljno da nastavimo da pratimo šta će se pojaviti pod novom firmom.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Baobab – Sreću, ljubav i radost

Već smo vam ovde priznali da smo matori, ali izgleda još uvek ne toliko da bi nam se svideo Baobab. Opštemestaški tekstovi toliko bole, da na svako ljubavno pismo dobrim ljudim u gradu koji tone, a oni traže sreću, ljubav, radost i smisao, poželimo da se sranje nastavi još sto godina, jer izgleda da nismo za bolje. Poređenje sa Wilco ili War on Drugs piju vodu samo ako se složimo da je Tegla legitiman naslednik Džuboksa, Ritma i XZabave. Ne ide, je l’ da?

Ocena: 4 Sarsa

 

Pseća plaža – Preko

Za nas nov bend, mada internet kaže da postoje već izvesno vreme. Moderna primorska psihodelija očigledno ima predstavnika i u Zagrebu, pa nam je sve manje realno da svi ti hrvatski bendovi nemaju pojma jedni za druge. Sve to je jedan fini pravac muzike na našim prostorima, a Pseća plaža nam ovde daje minijaturu koja najavljuje novi album, koji željno iščekujemo.

Ocena: 1,8 Sarsa

Autori: Miloš Dašić, Radomir Zvoncek

 

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0