HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Vizelj – Pustinja

Jednom prilikom su nam rekli da smo njihov DJ Vučićević, jer smo među prvima krenuli da ih hvalimo. Ko je tada poslušao, mogao je da isprati pun razvoj benda i skapira neke stvari pre većine, ali dobro, nikad nije kasno. Momci su baš iskidali, čuje se muzičko napredovanje, malo više ozbiljnosti, ali je najbitnije što je energija i dalje tu. Nema standardnih boljki domaće muzike, pa je uz muziku tu i dobar tekst i odličan spot. Šta da kažemo, nego da ćemo ovo besomučno da vrtimo dok se ne pojavi ceo album. Uz flašu Stomaklije, naravno.

Ocena: 0,8 Sarsa

 

Lena Kovačević – Cafe

Nismo ni znali da nam treba srpska verzija Yasmine Hamdan, dok je nismo dobili. Lena Kovačević nam, iako raskošno lepa, nikada nije bila nešto preterano zanimljiva, ali evo velikog hita i prilike da korigujemo svoje mišljenje. Pesma bi bez ikakvih problema mogla da se nađe u vrhu bilo koje svetske liste. Inače je potpisuje dvojac autora, koji stoji iza najvećeg hita sa one strane ružičastog zida – Limunade. Ako vam Cafe i ne legne ne prvo slušanje, pustite još koji put, nećete ni da provalite kad ste se zaljubili.

Ocena: 1 Sars

 

Buč Kesidi – Kafe aparat

Novi singl sa odličnog albuma, kojim se su se Buč Kesidi nametnuli kao jedan od vodećih bendova novog domaćeg rokenrola. Sva sreća, pa im nije palo na pamet (nijednom bendu iz grupe) da pokušaju da naprave neki “talas”, pa izgleda da za njih i ima nade. Jedna studentska ljubavna, o tihoj patnji ispred aparata za kafu. Ili je to neki korporativni aparat za kafu, pa priča dobija i drugu dimenziju? Kako god, slušajte singl, vrtite album i pojavite se nekad na koncertu.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Ivica – Nemam vremena

Najavni singl, da obuzda fanove do pojave albuma. Tiho, meditativno, kao da se valja negde ispod površine, izbija napolje i polako se uvlači pod kožu. Čak iako Ivica nije vaša voćka rakije, dajte mu šansu. Vrijedi!

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Lika Kolorado – Samuraj

Od ovog benda smo realno više očekivali. Kupili su nas prvim singlovima, koji su se kretali u smeru nekog gitarskog indija, pa i pojavom, kojom naravno dominira pevač Kipo. Ovo muzičko pomeranje ka Pavelu i Vatri nam nešto i ne leži. Moralo je to bolje Kipo. Mislim, ne sad da ovde ima nešto preterano loše, samo smo se nadali nečemu drugome Kipo. Da, znamo da se ne toveš Kipo, nego da ti je to lik iz serije, ali lakše nam tako.

Ocena: 2,6 Sarsa

 

Đorđe Balašević – Dno dna

Ako je ovaj rešio da napravi angažovanu pesmu, to valjda znači da smo još malo pa pobedili. Tako je bilo oduvek, jer je panonski gov… mornar uvek znao da provali kada se stvari menjaju. E sad, malo je problem što pesma i nije neka, što je tekst pun opštih mesta i generalni utisak je prilično blag. A znajući da se sprema novi album, nadamo se da ovo nije reprezent toga što ćemo moći da čujemo. Ali kako god, bitno je da smo pobedili.

Ocena: Računajte na nas

 

Artan Lili – Nije svejedno

Artan Lili nastavljaju da prave fenomenalnu muziku za reklame, a bude još bolje ovako, kad je, osim za reklamne spotove, pesma odlična i za slušanje. Vezali su baš dosta singlova koji su nam se svideli, pa i ovde pozdravljamo mnogo stvari, jer je, uz odličan gruv i gitarske i klavirske deonice, ovo jedan ozbiljan mid tempo hit za njihanje i kontemplaciju. Tu je i spot iz jednog kadra sniman telefonom, čisto da ostane sve moderno do kraja.

Ocena: 1,5 Sarsa

Autori: Miloš Dašić, Radomir Zvoncek

2.7/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0