HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

U pol’ 9 kod Sabe – U paralelnoj stvarnosti

Naš omiljeni queer pop bend iz Hrvatske nastavlja tamo gde je stao pesmom Starimo. U tom fazonu su nam nekako i najgotivnije. Ovde se opet kroz smireniju muziku govori o sivljim stranama života, ali vokal i bogata postavka instrumenata boje pesmu izvesnim optimizmom. Mislimo da ćemo dosta forsirati ovu pesmu u predstojećim Teglinim popodnevima na Radio Aparatu, a nova sezona, gle čuda, počinje već sutra. Malo besramne samopromocije nije na odmet, ali vratimo se Sabama i pozovimo ih da ponovo naprave koncert u Beogradu. Sigurno ćemo biti tamo.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Egret – Knot

Pevač (projekat?) o kome jako malo znamo, osim da mu se prva pesma pojavila pre dva dana i da nam je od tada neprekidno u ušima. Moćna uspavanka u stilu Chet Fakera i Woodkida ne može da vas ostavi ravnodušnima. Egret zaista ima fenomenalan vokal, pa osim novih stvari u ovom maniru, nadamo se da će se okušati i u nekim drugim žanrovima.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Fiskalni račun – Naša stvar

Melodični Oi! kojeg kao da više kod nas i nema, ili barem mi ne znamo gde da ga tražimo, sada nam dolazi iz Bečeja. Zvuk na tragu Debelog precjednika i (logično) vojvođanske pank rok škole nam je zaista. A i kako da ne volite pesmu u kojoj ekipa diže flašu brlje za ortake koji više nisu tu.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Gamacid – Crne kape i cigare

Nedovoljno se priča o producentu poznatom pod kodnim imenom AC3PO i njegovoj genijalnosti. Evo novih radova njegovog projekta Gamacid, koji se nastavlja na sve ono što smo od Sinestet ekipe navikli, i koja nam je, moramo da priznamo, pomalo nedostajala.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

NebodeR – O slobodi

Naš stari znalac Igor, iz benda Moussaka, ima solo projekat, koji prilično vuče na ono što je nekada radio sa Teškim zulumom. Posle surf narodnjaka, odlazak ka dancehallu je logičan, s obzirom da gomila narodnjaka danas kreće putem regetona i balkatona. Samo da je različito i šareno.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Surreal – Bekstvo iz Beograda

Nakon Minut do mora, Surreal nastavlja sa geografskim hip hopom, ovog puta u saradnji sa Vrhom, jednim od jačih bitmejkera iz Hrvatske. Koliko je prethodna stvar bila opuštena, ova vam ubacuje poentu pravo u mozak, kroz stisnute zube.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Nikola Vranjković – Veronautika

Vranjković goes black metal? Zašto da ne!? Ok, ovo ipak nije to, samo nas je ritam malo uplašio na početku. I dalje su ovo eksperimentalnije vode u kojima plovi već neko vreme, plus neočekivano pojavljivanje Mrleta iz Let 3. Nije za svakoga, iskreno, ne znamo ni koliko je za nas, ali podržavamo Vranjkovića, jer je spreman da se ne kači samo na Block Out nasleđe, već da pokuša i nešto drugačije. I ok, kad čujemo njegove duboke vokale na solo radovima, malo se zapitamo koliko je uopšte Mita pevao u bendu?

Ocena: 2 Sarsa

 

Micka – Galimatijas

Ovu devojčicu iz Novog Sada smo već stavljali na hit, ne baš u najboljem kontekstu, ali smo mislili da je njen tadašnji izlet bio neka vrsta anomalije. Ali jok! Evo je na IDJ-u, i baš nas zanima šta onaj što je lajkovao Đusa sa Brankom Sovrlić misli o ovoj pesmi. YouTube korisnik Djole Games Srbija, pesmu je objasnio sa – Like ko nista nerazume. Mi dodajemo malo Milana Vujaklije: “galimatijas (lat. Gallus Mathiae, fr. Galimatias), zbrka od reči, nejasan i nerazumljiv govor, reči bez smisla”.

Ocena: 5 Sarsa

 

Juice – Moj ego

Đus je konačno izbacio novi album, koji obećava već mesecima. Tek ga preslušavamo, pa ćemo konačan sud o celoj ploči dati kasnije, ali je ako je po ovom singlu, znamo šta možemo da očekujem. Pesma je posvećana onome što je za Đusa najbitnije, a to su on sam i njegov ego. Nekako mu ovaj moderniji trep bolje leži od poslednjih narodnjačkih radova, tako da stvar i muzički zvuči kako treba, uz rime u kojima pokazuje da je majstor da sa malo reči kaže sve što treba.

Ocena: Od blata do zlata!

Autori: Miloš Dašić, Momčilo Dašić, Radomir Zvoncek

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0