HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Bitipatibi – Pesma Beogradu

Bitibatibi su se vratili na scenu albumom Lešnici divlji 2Povratak divljih lešnika. Dobro, ne zove se baš tako, ali kapirate foru. Ovu pesmu znamo već neko vreme, što po njenom pravom naslovu, što po kuloarskim nazivima, s tim što je ovde naknadno snimljena sa bubnjevima. Doduše, atmosferi je više ležala verzija bez, no nema veze, jedna je od boljih pesama koje su Una i drugari ikada napravili. Poslušajte album, jer sigurno niste skoro čuli ovako fini miks Tuxedomoona i rane Zane.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Bohemija – Kratka Priča

Po imenu benda očekivali smo neki džipsi pank, kad ono opa – lagani jazzy pop. Mada ne ličimo na ljude koji bi voleli takvu muziku, moramo da priznamo da nam se pesma baš svidela. Ne mora sve da udara i puca, volimo i mi nekad da se opustimo. Ne znamo u kom statusu je trenutno njihov album Sve Naopako, ali jedva čekamo da ga se dokopamo.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Parampaščad – Komadi

Sveže iz bratske Crne Gore. Najbolja igra reči u imenu benda još od… pa ne radi nam mozak baš najbolje po ovoj vrućini, ali dobra je igra reči. Sve ono što tražimo od domaćih bendova konačno na jednom mestu – kul melodija, fin rif i lik koji ne zavija I ne urla nego peva. Pratićemo ih sigurno i u novim stvarima.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Bicikl – Penga

Bog blagoslovio world music! Ili Šejtan, šta god. Uz ovakve orijentalne sinanovske rifove i melodije možete slobodno da vičete opsa i joj, ali da istovremeno budete i kulturni. Bend za sebe navodi da je nastao kao dvojac litvanskih imigranata, a ako je to tačno, izgleda da su se nastanili negde u predelima Marinkove bare. Uz spot koji kombinuje paganski ritual i snimke nekog Posela, momci su napravili pun pogodak.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Maki – Deo po deo

Aleksandra Kovač goes Ana Nikolić. Ok, jesmo malo maliciozni, ali smo navikli da u ovim regeton Despacito momentima čujemo IDJ videos zvezde, a ne pevačicu koja se kurči svojim vokalnim sposobnostima već 20 godina. Ako je do praćenja trendova, mnogo je bolje to radila sa sestrom u periodu Džanglmanije. Da li zbog toga što smo tim Kristina, ali ova pesma stvarno nema hit potencijal.

Ocena: 3 Sarsa

 

Kinez ft Nastasija – Letnja šema

Inače ovde objavljujemo samo nove pesme, ali su naši prijatelji sa FESRAM-a skinuli prašinu sa ove stvari, pa gre’ota da propustimo priliko da je okačimo. Devedesete se nikad nisu vratile, jer nigde nisu ni otišle. Jedan pravi letnji hit, koji najviše naginje ranom Dr. Igiju. Jedino što je u refrenu predstavljena lažna dilema – pivo ili votka, kad se dobro vidi da se svi ovde betoniraju od početka do kraja.

Ocena: Vidimo se na FESRAM 1389 Symmer Exstended Partiju

 

Branka Sovrlić feat Juice – Živi život

Od svih osamdeset hiljada Đusovih dueta poslednjih godina, ovaj je nekako ispao najbolji. A kako i ne bi kad je tu gospodarica Branka, da ponese celu stvar. U suštini šablonska stvar o izlasku u grad, ali sa dovoljno kvaliteta, da čak i možete da je pustite pre izlaska u grad. Baš bismo išli u grad sa Brankom i Đusom.

Ocena: ‘Ajmo u život

 

Stereo Banana – 5 do 12 sindrom

Inače smo fanovi ovog niškog hip hop sastava, ali nam poslednji singl nešto i nije legao. Lepo je što su odlučili da promovišu album sa dosta spotova, mada nekad treba znati i stati na vreme. Izgleda da se više ložimo na rege varijante, nego na ovaj disko fanki zvuk.

Ocena: I find this video hard to masturbirati pred grad

Autori: Miloš Dašić i Radomir Zvoncek

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0