HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Marko Louis – Doviđenja

Dugo smo čekali da Marko izbaci spot sa novog albuma, kako bismo mogli da ga pomenemo i podelimo sa svima koliko smo pali na dupe. Jeste da je izbacio singl za super stvar Karika, sa Adnanom Šaranom, ali je negde u isto vreme izašao i snimak sa nastupa sa ovogodišnjeg Miksera, kad je Marko na bis izveo Doviđenja, i nismo mogli da izbegnemo našu omiljenu pesmu sa albuma. Kao što je Ljubiša Stojanović Louis bio najbolji samo sa minimalnom pratnjom i moćnim glasom, Marko fenomenalno iznosi celu stvar, dodajući malo džeza u priču, sa dovoljno urbane patnje i kafanske raspojasanosti za sve slojeve društva. Da ne seremo mnogo, slušajte. Pa slušajte ponovo. Pa ponovo.

Ocena: 0,9 Sarsa

 

Surreal – Na minut do mora

To je to. Dovoljno “letnje” da bude letnji hit, dovoljno dobra priča da može da se sluša i tokom ostatka godine. Jazzy matrica i odlična vožnjica (izvinjavamo se na užasnoj rimi) budi želju da se na sve poruke odgovara sa “ja sam ti bajo na minut do mora”.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Zdravko Čolić – Mala

Čola ima novu stvar, otišla je u etar na njegov rođ, a realno svi volimo Čolu. Pesmu je pisao Bajaga, a tek što Bajagu svi volimo. Moderni tropical uticaji su očigledni i videćemo kako će leći na sve češćim Čola večerima, koja se dešavaju svuda po gradu. Realno, mozda bi Bajagin duboki glas bolje otpevao maaaaaaaala u refrenu, i ovo je veorvatno prvi put da je neko rekao kako bi Bajaga nešto bolje otpevao od Čole.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Sara Jo – Nemam vremena za to

Sara je rešila da se okuša u još jednom žanru, kako bi se konačno pronašla. Mislimo da nije uspela, ali ok, mlada je ima vremena, još jedno sedamdeset pesama i sve će biti kul. Ok, neće, ali ‘ajde sad. Pesma je posvećena tome što je ne zanima šta ko govori i piše o njoj, pa je logično neće zanimati ni ovaj tekst. Inače je pre neki dan imala intervju na KCN-u, gde su je nazvali umetnicom. Ne znamo da li je ni to ne zanima. Ali da ne bude da smo najgori, ako ništa, posle sto godina smo čuli Cobijev bit sa koga ne zavija Stoja, i drago nam je što nije zaboravio da pravi i nešto drugo osim trep narodnjaka. Ne da imamo nešto protiv trep narodnjaka.

Ocena: 3 Sarsa

 

Nikola Vranjković – Tajni život suterena

Pokušavamo da se dosetimo šta manje govori “letnji hit”, od dvanaestominutnog singla Nikole Vranjkovića, u kom se u refrenu pominje reč “suteren”. Nije baš Despacito od Luisa Fonsija i Dedija Jenkija. I onog malog Bibera. Čak i nama koji smo fanovi Vranjkovića, ova stvar je možda malo previše za svariti, i verovatno će na nastupima biti ona kad naručujemo pivo i odlazimo u WC.

Ocena: 2,7 Sarsa

 

 

Who See – Naselje

Bukvalno možete da navijate sat za početak leta po pojavljivanju singlova grupe Who See. Nešto manje komercijalnog potencijala u novom singlu (što je izgleda dobro), ali odličan storytelling. Predstavili su nam sve žitelje svog naselja, od baba što tresu tepihe, deda što igraju šah, pa do klinki što se puće za Instagram. Ne verujemo da će dostići Vajber stiker popularnost kao Đe se kupaš, ali opet, to je izgleda dobro.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Luul – Ovo je kraj

Sa etikete više manje zauvjek, koja nam je dala jedan od albuma godine, Svemirkovu Vaniliju, dolazi novi singl grupe Luul, skroz instrumentalan, sa uplivavanjem u post rock vode. Te vode baš i nisu letnje, više je ovo neko baltičko-skandinavsko more, ali ostaje pri nekom starijem nivou. Pravi soundtrack za neki coming of age film i scenu gde mlada zamišljena devojka puši i gleda u malopre pomenuto ‘ladno more.

Ocena: 2 Sarsa

 

Aleksandra Prijović – Testament

Pesma koju su tabloidi jedva dočekali, kako bi mogli da izbace naslov “Aleksandra Prijović objavila testament”. Sa svakom novom pesmom, Aleksandra ima sve teži zadatak da isprati prethodne velike hitove. Iako možda nemaju težinu Anestezije i Senki, milimo da je Saška (zajedno sa Brajom) u novoj turi numera odradila jako dobar zadatak. Nešto kao Kante u Čelziju.

Ocena: Bez zadnjeg veznog nema titule

 

Ministarke – Zauzeto

Šta je starije kokoška ili jaje, Stranger Things ili kampanja Ljubiše Preletačevića? 80’s revival se nastavlja i kod nas, kao i u celom svetu, pa evo ga i kod Edite i njenih prijateljica. I pesma i spot prizivaju neku varijantu Dragane Mirković, da je stvarala muziku pod uticajem Cyndi Lauper. Jeste, sve to su ovde bile devedesete, ali jbg, na našim prostorima je sve kasnilo, pa i trendovi.

Ocena: Novi new retro wave hit, ili Cecina pesma iz ’91?

Autori: Momčilo Dašić, Miloš Dašić, Radomir Zvoncek

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0