HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Svemirko – Vrati mi se još jedanput

Prošlo je neko vreme od kako se ovaj album pojavio, ali pošto još uvek nema zvaničnog novog singla, rešili smo da ne propustimo priliku da vas upoznamo sa jednom od najinteresantnijih muzičkih pojava sa ovih prostora. Mogli smo lako da stavimo i Ženu od vanilije, ili Tajne svemira, jer ne znamo koja je bolja. Svemirko se pridružio talasu hrvatskih psihodeličnih pop projekata, koji ponekad čak i Ariel Pinka mogu da pošalju po burek. Pritom, album je fizički objavljen na VHS kaseti. Pa koji vam još dokaz treba da je čovak car. Nadamo se da će okupiti neki bend, da se ovo čuje i uživo.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Marko Marković Brass Band – Gypsy rege

Nije lako nositi nasleđe velikog oca, ali se čini da Marko, posle dosta traženja, zna u kom će smeru najbolje da se razvija. Do sada nam je pokazivao da se odlično snalazi u svim vrstama trubačke muzike, ali je izgleda shvatio da je najbolje kad ih svira sve odjednom. Sa novim bendom na ovoj pesmi spaja Mardi Gras, Trenchtown i Guču, ostale pesme koje smo čuli takođe kidaju, tako da tata Bobane, možete da budete ponosni.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Buč Kesidi – Draga?

Momci odlično guraju svoj melodični alternativni stil, ovde sa još više melodije, a manje buke nego ranije. Još kad uleti truba, sve se zaokruži kako treba. Odlican spot u nekom Idoli vajbu, ili nam se samo tako čini zbog odela i karanfila. Kad bismo imali scenu, Buč Kesidi bi se polako kretali ka njenom samom vrhu.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Furio Đunta feat. Fox – Ljubav u doba ebole

Konačno na našim stranicama i čuveni Fox, kome je posvećeno nekoliko FB grupa, kao i usklika u pesmama tipa kopira Foxa. Ovde je sa par linija čak i jači od Furia kog dokazano gotivimo. Ostaje nam samo da ponavljamo do iznemoglosti Puni Puni Puni. Đunta je lirički otišao u još filozofskije slike, nema onoh kratkih misli koje vam mesecima ostaju u glavi, videćemo u kom će to smeru dalje otići. Ako ste se ikada pitali koji mu je omiljeni fudbaler, zbog Roma trenerke ćemo se usuditi da pretpostavimo da je Totti.

Ocena: 2 Sarsa

 

In Absentias – Running

Jedan od novih bendova od kog smo dosta očekivali (i dalje očekujemo), izbacuje novi singl, malo žešći od dosadašnjih radova. Ili se slušala PJ Harvey, ili nama sva ovakva muzika zvuči kao PJ Harvey. Pohvale za spot, valjda smo skontali foru i to tako treba da izgleda, a ne da nam je samo slab net.

Ocena: 2 Sarsa

 

Mr Adnan – Gde si

Na vašu veliku žalost, ovo nije novo umetničko ime Adnana Babajića, ali ostanite malo da čujete novi singl jednog od prvaka romskog hip hopa. Možda vam se i svidi, jer uticaj Gaslamp Killera je očigledan. Ostaje nam samo da se nadamo da će Adnan uskoro snimiti duet sa kolegom Mr Nellyjem.

Ocena: Vidimo se na FESRAMU!

 

Tikina i Đošina pesma – 8bit/chiptune

Neznani autor nam je podario ovo remek delo 8 bit muzike, tako da prosto želimo da na Komodoru odigramo igricu Porodično blago i jurcamo ćup po Grockoj, dok jedemo prasiće. Kad malo bolje razmislimo, sve Pavićeve serije bi mogle da se prebace u fazon retro igrica, i tako dobiju na svežini. Bonus nivo u ovoj bi bio da pomognete dedi da moča.
Ocena: Srce porodično

 

Luke Black – Walpurgis Night

Jedna od autentičnijih pojava na sceni izbacuje novi singl, koji je ipak manji hit od prethodnih izdanja. Bez obzira na to, i dalje je toliko različito od domaćeg proseka, i blisko nekim stranim uticajima, da ne možete da ga zanemarite. Možda da sledeće godine probamo sa mladim Blackom na Evroviziji, on bar ne mora da se trudi da bude “moderan”.

Ocena: 1,9 Sarsa

Herz – Nije moj dan

Malo kasnimo, ali gre’ota da propustimo poslednji singl našeg omiljenog benda sa basistom pevačem. Taman da se na majskom suncu setimo kako nam nije bio dan dok je bilo hladno i zamrzlo. Treći singl Herza, opet u drugačijem fazonu od prethodnih, jedva čekamo da vidimo kako će izgledati album.

Ocena: 1, 7 Sarsa

Artan Lili – Salonac

Vest da su se Artani odrekli usluga starog gitariste nas je smorila, jer je on verovatno bio i najbolje što je bend mogao da ponudi. Žao nam je što je baš ovo poslednja pesma na kojoj je radio, pošto salonac prvoborac najviše liči na nenamerni blam koji je Stuttgart Online imao sa Dan kad je ubijen Zoran Đinđić. Jbg, izgleda da ne kapiramo tu ironiju, ako je to uopšte ironija.

Ocena: 5 Sarsa

Mile Kekin – Reno 4

Mile na nekom Rajan Adams koji sluša Mišu Kovača sranju. Toliko smo čekali novi solo album, ali moralo je bolje. Verujemo da Mile to može, jer umeo je da ubode bar fantastičan singl. Znamo da će fanovi Hladnog Piva ovo bezrezervno da prihvate, i to je sasvim u redu, ali ne možemo da se otmemo utisku da ovo podseća na “kvalitet” zagrebačkog Pušenja.

Ocena: 3,6 Sarsa

Električni Orgazam – Bila si kao san

Kada vam “eminentni” domaći portali u naslovu postave bombastično pitanje da li je ovo nova Da si tako jaka, nekako vam je jasno da je odgovor – ne! Ipak, ovo je fina baladica, sa Giletom kome ovaj glas, na koji nismo navikli, izgleda postaje uobičajeni način pevanja. Mada fanovi po internetu divljaju, nama je drago što bend hoće da pokuša i neke drugačije stvari, bez podilaženja onima koji bi celog života da slušaju Papagaje i Konje.

Ocena: 1,8 Sarsa

Autori: Miloš Dašić, Momčilo Dašić, Radomir Zvoncek

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    […] koji sve to govori. I nema veće izjave ljubavi nego reći nekome da je tako lep kada se raspada. Nisam jedini koji u njihovom fazonu pronalazi sličnosti sa Idolima, jer za mene je ta suptilna ironija i […]