HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Nikola Vranjković – Dve reči

Ako ste ikada bili mladi i depresivni sigurno ste slušali Block Out. A ako ste posećivali i njihove koncerte, mogli ste da čujete i ovu stvar, koja se tada zvala Sve što mogu reći. Posle nesuglasica u bendu, nikada nije snimljena kao zvanično Block Out izdanje, ali nam je sada predstavlja nekadašnji mastermajnd tog benda. Bliže se svečarski trenuci, a mi tada baš volimo da čujemo ovako veselu muziku.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Dada – Čujem muk

Svašta smo čuli na ovoj pesmi. Ima neki trep stav, ali je matrica malo mračna. A onda ima malo ovog popularnog narodnjačkog, a nekako je skroz elektro. Neka grajm atmosfera, ali je refren baš pop i hitičan. Sve ovo zajedno znači da ne možemo baš da definišemo zašto, ali nam se sviđa.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Dol – Šareni tepih

Nas trojica nismo uspeli da se dogovorimo da li nam pesma vuče na garažnu psihodeliju devedesetih, ili na fanki surf instrumentale s početka XXI veka, ili na neke među varijante sa ejtiz basevima. Ali to ne znači da ne možemo da vam preporučimo ovaj novi projekat i njihov prvi album.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Dječaci – Unos u nos

untitled

(pošto Dječaci iz nekog razloga ne daju embedovanje, iznad vam je slika sa klipa, a pesma je OVDE)

Ovo je jedna od onih pesama koje Dječaci moraju da izbace s vremena na vreme, kako bi popunili često predugo čekanje između dva albuma. Problem je samo što je ovo “popunjavanje” mnogo bolje od većeg dela prethodne ploče. Ima taj super kao-fank ritam, a i u refrenu se čuje malo narodnjaka, tako da ne može da ne valja.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Peđa Medenica – Gde si

Ako bismo dve nove pesme Peđe Medenice zamislili kao singl, Gde si bi sigurno bila na B strani. Mada, iako na njoj manje liči na sebe, nama je mnogo bolja od A strane na kojoj je Bivši čovek. Ovo je 1/1 šatorski narodnjak, sa muzikom i tekstom koji biju pravo u glavu. Nije najbolja pesma prištinskog Rajana Adamsa, ali sigurno zaslužuje da se nađe na plejlisti oko tri ujutru.

Ocena: 2 Sarsa

 

Petar Pan – Alkohol

Kultni bend od pre 20 godina, koji nekako nikada nije uspevao da se probije u prvu ligu, već neko vreme pokušava da se vrati na scenu i zvuči baš kako biste zamislili da će bend iz devedesetih zvučati sa novim pesmama. Mada, šta se sve vraćalo, ovo je još i super.

Ocena: 2,8 Sarsa

 

Lutke – Zašto nećeš da te volim

A kad smo kod kambekova, povremeno nam se vrate i Lutke, mada se čini da nikad nisu stvarno ni odlazili. Ovog puta su zvuk obogatili trubom, sitarom i ženskim vokalima, pa imamo jedan fin letnji hit za zimska vremena.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Fonija – Čovek od staklo

Iz Makedonije nastavljaju da stižu zanimljivi bendovi. Kažemo zanimljivi, jer ovo nije baš muzika koju bismo inače pustili sebi, ali mislimo da ima publike kojoj bi se pesma svidela. A ako se i mi u međuvremenu navučemo, javićemo vam.

Ocena: 2,2 Sarsa

 

Obojeni program – Danas će se desiti nešto lepo

Odavno smo došli u situaciju da sve što Obojeni program napravi proglasimo za dobro, kao i da nemamo nikakav problem da kažemo da su nam jedan od omiljenih bendova. Sledeće pitanje?

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Halftones – Radio Kabul

Jedan od pritajenijih domaćih bendova je konačno izbacio spot da možemo da ih ubacimo na listu. Suzanin vokal volimo još iz prošlih vremena, a sviđaju nam se i ove surf gitare, sa sve bukom pred kraj. Jednostavan, a efektan spot, takođe ne može da škodi.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Neverne bebe – Mačka

Neki od nas vole, neki baš ne vole ovu pesmu u originalu, ali moramo da se složimo da Neverne bebe niko ne voli. Ali ne niko od nas, nego niko. Nigde. I prekinite da se pravite da ih neko voli.

Ocena: 5 Sarsa

Autori: Miloš Dašić, Momčilo Dašić, Radomir Zvoncek

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Rusid 5 years ago

    nije ni vama lako… ali sa bebama ste uboli 100%!!!