Gledali su Game of Thrones, a bolje da nisu – S08E03

Fantastična epizoda, prepuna obrta i uzbudljivih momenata. Samo još da smo videli nešto pored crnog ekrana.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Jedan je gledao, al’ nije siguran da zna zašto, a i ne zna baš sve likove i radnje.

Drugi uopšte nije gledao i S05E01 mu je prva ikad odgledana epizoda.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

MimiKraljMamba: Da li ti je poznat termin crnci u tunelu?

Shakraf: Ne.

MimiKraljMamba: Koristi se, očigledno, u jako uskim krugovima, verovatno rasističkim, da bi se pokazalo kako nešto ne može da se vidi lepo na ekranu.

Shakraf: Mislim da je to više teorija da svi kupimo OLED televizore i da onda crno stvarno bude crno. A ne ove sirotinjske LCD.

MimiKraljMamba: Misliš da televizorska mafija stoji iza ove epizode GoT-a?

Shakraf: Neka mafija stoji, Miloše. Samo bih iskreno voleo da me interesuje toliko da bih se angažovao da saznam. A ako je ekipa sa Kosova krenula da objašnjava da su Srbi WW onda sigurno stoji neka mafija.

 

MimiKraljMamba: Da da, videh to. Jel si primetio kako svi žele da budu Starkovi, a niko neće da jebe sestru. Mislim svi narodi kad se oće da se igraju GOT

Shakraf: Tetku valjda.

MimiKraljMamba: Sestru, tetku u svakom slućaju ostaje u porodici

Shakraf: Pa ako bih morao da biram koju rodicu da marnem, sigurno bi to bila tetka.

Nekako su tetke ili bezobrazne ili kao Gorica Popović. Ono fine debeljuce sa kolačima koje se ne libe da zapevaju.

MimiKraljMamba: Nemamo baš mnogo toga da pričamo o ovoj epizodi, jer pored toga što je samo makljanje i klanje, nismo mnogo toga videli jer je bio mrak.

Shakraf: A možda je to bio jedan Endi Kaufman momenat da nas sjebu da tražimo sliku kako treba. Dok se nešto u mraku desilo.

MimiKraljMamba: E pa pazi, onda bi ih više voleo.

Shakraf: Do kraja godine će da izađe neka takva priča.

MimiKraljMamba: NIKADA NEĆETE VEROVATI ŠTA NISTE VIDELI U TREĆOJ EPIZODI!

Shakraf: A što Vojvode Putnici razglabaju o taktici protiv zombija? Možda služenje vojske treba da se vrati.

MimiKraljMamba: Ja sam danas na internetima toliko stvari pročitao kako je trbalo da ide borba, kako je trebalo sa krila, pa sredina, pa čekaj, pa stani, meni stvarno nije jasno kako ne povratimo Dušanovo carstvo tipa do kraja prvomajskih praznika sa takvim genijalcima. Sve Lazanski do Lazanskog. Misllim, je l’ ti ljudi znaju da GoT nije stvaran. Da je to fantazija. Mislim jebem mu sve, al’ oni zmajevi valdja to pokazuju.

Shakraf: Koliko sam skapirao, jedino u šta sumnjaju su zmajevi, a sve ostalo je stvarno. Nego, Ne razumem zašto je bitno da ti mač gori osim ako nisi dete koje došlo sa buča, pa se igra sa svojom novom igračkom.

MimiKraljMamba: Pa upale mačeve, kao da otope led. Otope mrtvace, otope nešto jebmliga. Ustvari, lepo izgleda kadar odozgo kao gasi se plamen, gasi se ceo jedan narod. Je l’ ti se dopalo nešto u ovoj epizodi?

Shakraf: Iskreno, pola epizode sam razmišljao, ali onako baš iskreno, da mi je krivo što se ne ložim na ovo. Koliko bi mi bilo lakše. Ovako sedim i kao jbt ja bi trebalo da uživam u ovome, a ustvari sam kao Mister Bin na rolerkosteru. I drago mi je što sam skontao hint, prvi put od kada gledam da će Karate Kidica da ubije ovog Rumuna.

MimiKraljMamba: Ja sam uživao. Jbg, dovoljno sam popizdeo u prve dve epizode. Ovde sam zbog ovog sranja. Akcija. Klasična, onako B akcijašenje sa  sapunska opera ljubavisanjem. Kakva politika i ti bakrači, to ja ovde nikad nisam gotivio ni nešto pratio, tako da ovo je sve što ja hoću. Samo da sam još nešto video.  Jbg nov mi je TV, nisam uspeo da provalim gde se prosvetljuje ekran.

Shakraf: Jedan od boljih momenata mi je bio kada Alfi krene da trči sa onim kompljem ka Rumunu, a kosica mu landara kao Dragan Džajić u najboljim danima. I nešto se razmišljam, da li Zmajka i Jovica moraju da jašu zmajeve? Mislim, valjda su zmajevi do sada dovoljno odrasli da znaju koga i šta treba da napadnu.

MimiKraljMamba: Pa to ti je kao sa konjima. I konji ne znaju koga treba da napadnu i da bljunu vatru.  Je l’ te iznenadilo što ima realtivno malo mrtvih. Mislim, mrtvih glumaca, statisti i CGI statisti se ne računaju.

Shakraf: Pa iskreno nisam video ko je preživeo.

MimiKraljMamba:  Pa preževeli su oni koji nisu umrli. Hohoho!

Shakraf: Odlična fora Miloše, kapiram da su svi koji su bitni preživeli. Mislim bitni tebi, meni je omiljeni lik umro prošle godine. Inače, danas pročitao najbolji tvit o borbi.

MimiKraljMamba: Pa dobro, je l’ ti Karate Kidica sad barem malo omiljenija?

Shakraf: Ma jok brate, riba je odradila jedno vojvođansko leto – skinula đanu i uzela zlato u mačevanju.

MimiKraljMamba: Ja sam malo ciknuo kad je zaskočila ovog Rumuna, onako, navijački. Kao – idemo mala, tananananinanana Robert Prosinečki, Robert Prosinečki, Robert Prosinečki…

Shakraf: Pa mislim svaka čast, za to je trenirala, ali to mi je bilo jasno da će da odradi. Mene je ona mala Ljiljana pre no što joj skrckaju kosti podsetila na Milicu iz Otvorenih vrata, a ja čak nisam ni gledao otvorena vrata.

MimiKraljMamba: Ali zamišljaš da bi Milica tako reagovala da je napadne džin, ili Šešelj.

Shakraf: Ma to 1/1.

MimiKraljMamba: Ovde se pokazao najbolji foreshadow. Tokom cele serije, ona mala riđa što je ti nisi video, što je Jovica jeb’o jednom, ponavlja “you know nothing John Snow”. I ispostavilo se da stvarno ne zna ništa. Lika su ubili, svi ga jebali na sve strane, spašavali ga u zadnjem trenutku i na kraju je mlađa sestra morala da odradi njegov posao

Shakraf: Pre bih rekao da je to bio omaž Satanu Panonskom koji je krenuo nožem na tenk. Problem kod ovih glinenih Rumuna mi je to što nikad ne znam da li su brzi ili spori.

MimiKraljMamba: Pa brzi valjda.

Shakraf: Ali kako onda kad krenu na Jovicu svi hodaju kao učiteljica iz Lepa sela lepo gore.

MimiKraljMamba: Pa umorni su

Shakraf: Kad je Rumun došao do Motorka, jesi očekivao da će nešto da mu kaže?

MimiKraljMamba: Pa nisam, mislim da ne zna jezik. Ili nema jezik, nesto od ta dva. Ili da mu kaže It’s you Fredo, you broke my heart.  Ili možda, I’m just a girl, standing in front of a boy.

Shakraf: E to da je rekao, ja bih bio baš srećan.

MimiKraljMamba: A Bran da mu kaže you had me at hello.

 

Shakraf: I nikako nisam skapirao čemu su služili ovi iz Gorgorotha.

MimiKraljMamba: Ničemu, ali bukvalno. Prate ovog glavnog, a ništa ne rade. Likovi nista nisu uradili celu seriju, osim što glume skandinavske blek metalce.

Shakraf: Iskreno, nisam video puno teorija, ali jedna koja mi se svidela je da je Branko sve zakuvao i da je on glavno zlo.

MimiKraljMamba: Znaš šta ja sad želim – da Gendri (ovaj što ga je opalila Karate Kidica) dođe na vlast, kao Barateon kopile, kad se svi ovi pokolju između sebe. Glas za Gendrija, to ti je kao da navijaš za Belgiju na svetskom, volimo mi što mislimo da znamo nešto, a ustvari ništa ne znamo, nego smo jednom videli de Brujnea kako je proturio nekom šabanu loptu kroz noge, ili smo gledali Skinse gde je ovaj mali Gendri bilo kul i bilo nam žao kad je umro. Da se vrati poštena kuća Barteona na vlast. I DSS u skupštinu. Al’ ne ovaj DSS, neki bolji DSS.

Shakraf: Nisam siguran šta si sada tačno napisao, ali reći ću ok. Evo ti jedna fotka Bareta za kraj.

 

MimiKraljMamba: Bar(e)a(t)on!

Autori: Shakraf i Miloš Dašić

4.7/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0