Gledali su Game of Thrones, a bolje da nisu – S08E02

Poslednji pozdrav polovini likova iz Game of Thrones-a želi redakcija Tegle uz onu Ipčetovu i sad me život i muči i seca, hej pesme vatre i leda vi ste moja deca

 

 

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Jedan je gledao, al’ nije siguran da zna zašto, a i ne zna baš sve likove i radnje.

Drugi uopšte nije gledao i S05E01 mu je prva ikad odgledana epizoda.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

MimiKraljMamba: Je li Danijele, da li si bio nekad na ekskurzijama u školi, gde se na kraju zapiješ sa likovima iz drugog odeljenja koje nisi nešto mnogo voleo i znao, ali ti posle toga budu malo draži?

Shakraf: Meni je tako svaki put sa vama iz Tegle.

MimiKraljMamba: Jel ti ova epizoda imala malo taj vajb? Kao neka ekskurzija se plakanjem, jebanjem i pevanjem “Sve što želim u ovom trenutku”?

Shakraf: Ne znam kako je uspela, ali ova epizoda mi je bila dosadnija nego sve do sada. Lakše mi je bilo kada je baba izgubila naočare, pa sam morao da joj čitam Kasandru.

MimiKraljMamba: A pazi, ovo ti je umesto one novogodišnje epizode. Znaš ono, svi se ljube kao da su rodbina. Kad na RTS-u svi likovi se spoje, nema veze što su se mrzeli do tad i kao ajd da zapevamo.

Shakraf: Jel to znači da je ovaj opečeni Zorica Marković? Zmajka je klasična Zlata Petrović. Uvek sa nekim ko je na vlasti.

MimiKraljMamba: E pa to. Evo odmah na početku ti je tako. Džejmi, lik koga su svi mrezli ikad, na kraju eto, pozvan je za sto, da se i on proveseli iako je ubio oca Zmajki i obogaljio ovog malog motorizovanog,

Shakraf: Ali Zmajka kad pita Jovicu, kao evo reci šta ti misliš. A znaš brate da ga čeka gajbi “Šta ti sereš!?!”

MimiKraljMamba: A i on kao, neka draga, meni svejedno, meni se i ovako nije išlo. Hajd ovako,  pošto se nije ništa dešavalo generalno, ne komentarišemo scene, komentarišemo parove i ekipe koji se opraštaju.

Shakraf: Iskreno, nije baš bila kneževa večera. Nema Brankovića da izda.

MimiKraljMamba: Da da, čeka se Branković, mada u ovoj konstalaciji, Branković je Sersei koja ladi jaja u Dubrovniku i čeka rezultate.

Shakraf: A ovo što Karate kidica skida đanu? Šta ćemo sa tim Miloše?

 

MimiKraljMamba: Ako! I treba. Treba dete sve da proba, malo i ona da uživa i van tog klanja ljudi.

Shakraf: Da je kraj sveta jel bi ti razmišljao o tome da jebeš ili bi pokušao nešto drugo?

MimiKraljMamba: Pa ako nisam se nikad jebo, onda bih verovatno razmišljao. Znači verovatno bih razmišljao.

Shakraf: A ne znam baš, nekako ima važnijih stvari koje bih uradio u tom trenutku.

MimiKraljMamba: Tipa šta?

Shakraf: Tipa prebio Darka Rundeka, bacio kauč u bazen, pišao u Hamiltonov bolid…

MimiKraljMamba: A šta ti misliš o ovome, što su svi sad pohitali da sude maloj, i da gugluju koliko godina ima, a svi bili u fazonu kad je Tomen dovatio onu lepu kraljicu što je jednom bila u Beogradu. Tomen tad imao manje godina od onog malog Stanoja iz Montevidea

Shakraf: Ko je Tomen sad sve ti jebem.

MimiKraljMamba: Samo klimaj glavom i prati me i govori da nije fer.

Shakraf: Brate nije fer. Nemam ja problem sa godinama, već što je pubertet nije mazio.

MimiKraljMamba: Idem dalje.  Jel bi ti oprostio nekom  da te baci kroz prozor.

Shakraf: Brate ja ne praštam što mi se čovek ne javi na ulici. Kapiram ja da će Motorko da bude u fazonu, vidim budućnost i vidim prošlost i tebi Boško ću da jebem mater na replici.

MimiKraljMamba: Tako nekako.  A jel ti drago zbog velike žene što je postala vitez i što joj je Tormund tu?

 

Shakraf:  Skapirao sam da sam ja Tormund Tegle. Najveći sam feminista, mrzim tradiciju i često sam neotesan u društvu. Jasno ti je da kupujem rog i stavljam white russian u njega.

MimiKraljMamba: A jel te dojila dzinova žena nekad?

Shakraf:  Probao sam veštičije mleko. I to je nešto.

MimiKraljMamba: Kakvog je ukusa?

Shakraf:  Kao pasta za zube bez onog mentola.

MimiKraljMamba: Inače. Poslao bih zvaničan dopis HBO ili kome već da kad titluju Tormunda da ga titluju na ijekavici. Realno, nekako stoji

Shakraf: Tačno! I malo više žargona. Ili makar da kad on priča u pozadini ide “Gara”

MimiKraljMamba: Ajde sad na Zmajku i Sansu i ceo “sestro slatka” momenat.

Shakraf: Ma dokle više žene da prekrajaju granice. Jel te Zmajka malo podsetila na Seku Sabljić? Kao sve ok je, ali znaš da će da ti makar pljune u kafu.

MimiKraljMamba: Pa ceo taj dijalog na neki beef popinica iz Pop Ćira Pop Spira fazona.

Shakraf: Da, da Joca učitelj, naivan.

MimiKraljMamba: Šta misliš jel će cela ova ekipa sad pijana da se bori, ili će adrenalin da ih otrezni?

Shakraf: Pa jebeš taj alkohol ako će te borba sa Rumunima otrezniti. Jel te malo nervira kako Motorko priča? Kao pokojna Milka Canić koja ponosno ispravlja Miodraga iz Batočine da nema reč od osam slova.

MimiKraljMamba: Pa to je taj teret svih  tih ljudi koji su gledali daleko u budućnost i sve znali, morali su da imaju taj ton bez emocija. A i motorizovani isto.

Shakraf: Ništa, onda da iskopamo Milku da i dalje ispravlja.

MimiKraljMamba: Kad smo kod alkohola. Jedino ko je trebalo da pije je Jovica, on jedini ne zna kako sad devojku da zove, draga ili tetka. Draga tetka?

Shakraf: Znaš za ono pravilo da ako je jebo može da je zove kako hoće.

MimiKraljMamba: A njen odbrana isto pije vodu. Ko ti rekao, brat i najbolji prijatelj. To kao, evo meni  Danijel rekao da ja treba da budem predsednik zemlje.

Shakraf: To baš nije isto, jer ja nikad ne bih rekao da ti treba da budeš predsednik zemlje. Eventualno ministar obrazovanja. Šta misliš, hoće li se zveknuti još jednom sada kada znaju da su rod?

MimiKraljMamba: 100 posto. Znaš kako kaže ona narodna pesma “Devojku mi našli od bogatog roda, al ja tebe volim jer krv nije voda”. Jel si primetio nešto?

Shakraf: Sigurno nisam.

MimiKraljMamba: Kako teraju decu i žene u podrum ovaj da se sakriju, a njih napadaju mrtvaci koji dižu druge mrtvake, dok u podrumu leže mrtvi Starkovi. Tako da je taj podrum siguran i koliko RTS za vreme bombardovanja.

 

Shakraf:  Bukvalno ništa nisam razumeo osim RTS-a. Jel misliš da od sledeće nedelje kreće pozdrav sa svima? Jel ti žao nekog?

MimiKraljMamba: Žao mi tebe jer moraš ovo da gledaš

Shakraf:  Konačno neko da mi to kaže. Hvala ti Miloše, možeš da piješ iz mog roga.

MimiKraljMamba: I ti možeš iz mog.

Autori: Shakraf i Miloš Dašić

4.7/5 - (7 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0