Game of Thrones sela Vojvodine

Možda ne možemo da ponudimo turistima lokacije snimanja GoT-a kao Dubrovnik, ali možemo priče i legende koje kao da su sveže izašle iz popularne serije i knjige.

download

Opšta ideja koja vlada po pitanju ljudi iz Vojvodine je da su uglađeni, mirni, tihi i sve suprotno od Šćepana Šćekića. Ipak, jasno je da to sve ne može da prođe bez neke velike, odvratne tajne, koja se skriva od očiju javnosti. Vojvođani rođenjem bivaju osuđeni na zavet ćutanja o stvarnom stanju stvari. Srećom, ima onih koji su potkupljivi i tako smo dobili nekoliko inside informacije o Game of Thrones selima Vojvodine. Zovemo ih tako, jer ih se ni Džordž R.R. Martin ne bi postideo.
Bašaid
25bcd71fb03cf495c7b40bca67260e6d4e532dc88c3f81220c0c976bb8604f08
Tehnički, radi se o salašu koji se nalazi između Bašaida i Novog Miloševa. Samo što taj salaš ne liči na ono gde su Nataša i Dača provodili dane i odlučili da urade matching tetovaže, već više na salaš u kom Skali i Molder bivaju podvrgnuti nekim okultnim ritualima. Naime, samoodrživa porodica živi tu već nekih 200 godina od plodne zemlje i nemešanja sa ostalim stanovnicima tog dela Banata. Stariji se sećaju da su pre par decenija glavešine tih porodica dolazile do okolnih sela na pijacu i brijanje, ali su i to prestali. Sada se taj salaš može posmatrati sa bezbedne udaljenosti od nekoliko stotina metara, ali samo na par minuta pre nego što vas pojuri čopor besnih pasa.
Kumane
Cersei-and-Jaime-cersei-lannister-29431394-800-450
Stara izreka kaže nikad u Kumane, nikad iz Kumana. Navodno, preci domorodaca ovog sela su pre 150 – 200 godina, bili bogati zemljoradnici koji nisu želeli da svoj novac i zemlju dele sa ostalim pripadnicima sela –što se kaže da ostane u kući. Tako su došli na genijalnu ideju oženi svoju sestru. To nikom nije smetalo, jer su svi to radili, barem oni koji su imali sestre, a kao posledicu toga imamo (u najboljem slučaju) smanjen IQ njihovih potomaka.
Brazilija
Varys_lil_birds_spies
Ako vas je zanimalo da li postoji mesto na svetu u kom na ulicama vlada napeta i uštogljena atmosfera kao u Očajnim domaćicama to je Brazilija odnosno Bagremovo. Uređene ulice i lepe kuće kriju tajnu lokalnog stanovništva. Prema nekim pričama, pre oko 200 godina, ekipa mladića i devojaka iz ovog sela odlučila je da poput Dece kukuruza kazni starije stanovništvo. Iako se ubistva ne spominju, upadanja u kuće i maltretiranje je bilo na svakodnevnom nivou. Grčić Milenko potiče iz tog kraja, ali u njegovim delima se ne spominje ništa od toga. Da li je bio uplašen ili deo ekipe?
Platičevo
LADY-STONEHEART_612x380_0
Lovaca ima gotovo u svakom delu Vojvodine, pa svaki kutak ima svoju lovačku priču. Ipak, jedna koja se najčešće prepričava dolazi iz manjeg dela Srema. Pre nekoliko decenija, lokalci su krenuli u lov van sezone. Budući da je postojao samo jedan lovočuvar, ova akcija nije bila teško izvodljiva. Ipak, tog kobnog dana, čuvar se našao tačno u delu atara gde su se nalazili i kriminalnci. Kako ih je bilo više, savladali su ga i vezali su ga za noge za jedino drvo u ataru. Nakon nekoliko sati, čuvara je udalila kap od posledice gravitacije. Samo godinu dana nakon nesrećnog događaja, svi krivolovci su stradali pod čudnim okolnostima, a i dan danas lovci pričaju da u kišnim danima ugledaju siluetu čoveka kako stoji sam u ataru i čuva životinje.
Belo blato
got-game-of-thrones-30908892-500-281
Ovog vikenda se tamo održava Kobasicijada u kojoj možete da i sami učestvujete, a materijal dobijate od organizatora. Takođe, ovo selo je poznato po tome što na manje od 300 kuća živi više od 20 nacija. I koliko god delovali idilično, pre nekoliko godina celo selo se našlo u karantinu. Zbog određenog virusa/bakterije/spore koje je pronađeno kod stoke, vojska je zatvorila prilaz selu na tri nedelje. Niko unutra, niko napolje. Ali sada je sve ok. Pa ono, uživajte u Kobasicijadi.
Autor: Shakraf
3.7/5 - (8 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0