Dolazi nam ponovo Fink

Pošto nas je sve oduševio 2015. (a i mi njega) Fink se vraća 9. oktobra u Dom Omladine, a 11. svira u Novom Sadu.

Znate ono kad strani muzičari, kao oduševljeni, na kraju svirke promrmljaju kako smo divna publika i da jedva čekaju da se uskoro ponovo vidimo na novom koncertu. Neki izgleda to zaista misle i stvarno se vrate. Jedan od njih je Fin Greenal, u narodu pozantiji kao Fink. Posle uspešnog koncerta iz februara 2015, vraća se na mesto zločina, u Dom omladine. 9. oktobra, a dva dana kasnije, zasviraće pred Novosađanima u Firchie Think Tank studiju.

Ovog puta, Britanac sa kućnom adresom u Berlinu, dolazi sa novim albumom, tek izašlim iz rerne, na kom je radio sa velikim producentom Floodom, koji je obojio neke od od najboljih albuma Depeche Modea, PJ Harvey, U2, The Killers i tako dalje. Na ovom albumu nastavlja tamo gde je stao u svojim preispitivanjima prošlosti, od teških, do onih sećanja koja te naprave čovekom. Na albumu postoji jaka duhovna crta, što se očitava i u samom naslovu Resurgam (latinski natpis u Crkvi u Kornvolu iz kog je naš Fin).

Album je kao i prethodni izdat za poznatu etiketu Ninja Tune, šta više, Fink je prvi kantautor koji je potpisao za ovu kuću, koja je do tada uglavnom izdavala elektronske izvođače. Te 2006. je izbacio prvi album Biscuits for Breakfast i sa ekipom, koja je tada formirala trio, svira i dan danas.

Ipak, najveću popularnost je stekao albumom iz 2011. godine Perfect Darkness i pesmom This is the Thing. Za ovo ostvarenje, kao i za prethodna, Fink je dobio mnoštvo pozitivnih kritika. Album Hard Believer iz 2014. godine je prvo izdanje koje je izašlo za izdavačku kuću R’COUP’D, koju je Greenall osnovao sa timom Ninja Tune, a album do danas važi za najuspešnije ostvarenje ovog muzičara. Nakon tih uspeha, mogli smo njegove pesme da čujemo u brojnim serijama i filmovima, naročito kad likovi zamišljeno gledaju u daljinu, pre nego moraju da urade nešto veliko.

Ulaznice za beogradski koncert se mogu kupiti u pretprodaji na blagajnama Eventima, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kao i u FELIX Shopu (TC Sremska, II sprat, radno vreme: 12-20h) i kafeu Zaokret po ceni od 1500 dinara, a na sam dan koncerta, za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 1800 dinara. Za novosadski koncert, ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na prodajnim mestima Eventima, GIGS TIX-a, DD Tickets-a po ceni od 1200 dinara, a na sam dan koncerta koštaće 1500 dinara.

Dolazi nam ponovo Fink
Šta misliš o tekstu?

COMMENTS

WORDPRESS: 0