Dobrodošli drugovi, na Teglinu malu maskaradu – najbolje maske za predstojeći praznik

Pozvali su vas na proslavu Noći veštica, a nemate masku? Tegla nudi najbolja rešenja!

Oktobar je, dolazi sezona Halloweena. Ukoliko ste rešili da ovaj praznik proslavite na iskren, pravoslavan način, obeležićete ga tek sutra, kako valja i dolikuje, da ne budete od onih koji nešto slave kad mu vreme nije, samo zato što se eto nešto pada tokom radne nedelje. Pošto se već sve dešava kada ćete jurcati sa faksa/škole/posla, ili u drugim smerovima, verovatno nećete imati baš previše vremena da se posvetite maskiranju. E, tu smo mi da vam olakšamo posao. Brze, jednostavne, ali nadasve konceptualne maske, specijalno za vas od naše redakcije. Uživajte!

 

FolklorIT

Najuspešniji horor ove, ali i prethodnih iks godina, svakako je rimejk čuvenog fima sa klovnom, zbog kojeg većina nas nije volela cirkuse, Mekdonalds i gde god se već ovi na silu nasmejani i našminkani tipovi pojavljuju. It je, kako mu ime kaže, dancing clown, a šta je najbliže šminki klovnova u plesačkim igrarijama – pa folklorna društva naravno. Sad zamislite grupicu sa folklora koji đuskaju onaj Itov trademark ples i imaju zube kao ciganska taraba. Naravno, postoji i ona teorija da folklorne grupe šire polne bolesti kao u svakom prosečnom horor filmu, ali to je već druga priča.

 

Beban Popović

Ova maska bi se sastojala iz dva dela. Do pola večeri bih blejao sa svojim ortacima i slušao alternativnu muziku, možda čak i pogledao film u bioskopu Zvezda. Međutim, kako veče odmiče, jasno je da nema selameta od okupljene ekipe, pa kad počnu narodnjaci, ošišam se, stavim naočare i pređem na drugu stranu. Ne samo da pređem na drugu stranu, već za pola sata postanem menadžer DJ-u i objašnjavam mu šta treba pusti kako bi žurka trajala što duže.

 

Džingis Bata Kan Kan

Ne postoje dve sličinije istorijske ličnosti. Jebači, osvajači, kontroverzni, neodoljivi neumoljivi. Svi su pred njima padali na kolena. Kažu da ni oni nisu znali šta je sve u njihovom vlasništvu i koliko su imali dece. Čudno su se oblačili i obojica su umrli pod nerazjašnjenim okolnostima. Neki kažu da ih je stigla kletva.

 

Raša PopOV(K)

Budžetski predlog kostima za ovu godinu. Samo nađeš svoj kostim Patrijarha Pavla od pre par godina i već si na pola puta. Dakle, seda neočešljana kosa, seda dugačka brada, tamna jakna nalik uniformi i čudni šešir/kapa/beretka. Najteži deo će biti na taj šešir zašiti crnog dvoglavog orla. Ako vam ovo nije dovoljno skrnavljenja, onda se tokom večeri okružujte što mlađim svetom, interesujte se za njihove živote i snove, pa vam kao slučajno iz knjige poezije ispadnu neke geografske karte, prepisi ilirskog pisma, tapija za basen Trepča. Naravno, onda kada se to već desi, izbacite jedno: “Hajde deco da vam ispričam priču o jednom autohtonom narodu”.

 

SNS bot na koncertu Nika Kejva

Izgledaš nategnuto, srećan što si tu, iako nisi baš najsigurniji da znaš zbog čega su baš za ovo poslali dopis iz štaba, da je kulturni događaj meseca. Kartu si dobio još pre par meseci, pa zamalo da ne dođeš, jer nisi mogao da se setiš gde si je ostavio. Znaš onu jednu stvar njegovu što peva sa Kajli. A šta, neće Kajli pevati sa njim na svirci. Pa jebem mu mater mogli su Anu Štajdohar barem da iscimaju da otpeva nejn deo. Već na prvih 15 minuta svirke si iscimao kuma da rezerviše sto u Onoj mojoj.

 

Rik Lugonjić

Maska koja na najbolji način spaja lepo i korisno. Ako vam je potrebno brzo rešenje, najlakše je da iskopate neki matori mantil iz ćaletovog ormana (a zašto da ne, i kevinog), po mogućstvu beli, ali ok i je i druga svetla boja, obučete to preko obične majice i pantalona, razbarušite kosu, popijete litar vinjaka i voilà – vi ste Rik iz Rika i Mortija, jedan od najvećih junaka pop kulture poslednjih nekoliko godina. Ako vam ovo sa kosom baš i ne ide, kupite kinesku periku, pa je malo poparite vodom. E sad, uvek postoji opasnost da će se pojaviti kakav student, sa pravim lekarskim mantilom, koji će vas oduvati u autentičnosti, pa je potrebno da svojoj pojavi dodate i jedan obrt. U skladu sa imenom kostima, sve vreme maskenbala urlajte najgore narodnjake koji su vam za srce prirasli. Em ste izgledom ispunili neophodnu dozu hipsteraja, em ste ponašanjem dali oduška svom unutrašnjem Rikiju.

 

Razni izvođači

Danas svako može da bude štrumf, veštica, ili Tanja Banjanin! Stoga, najbolje bi vam bilo da sa par drugara nađete neku masku koja će vas terati da se držite zajedno prvih par sati žurke, pre nego se dogodi scena iz nekog srednjoškolskog filma, gde će druga polovina konja da se dohvati sa Kleopatrom u bazenu. Takođe, dok svi obeležavaju ovaj zapadnjački praznik, sa likovima iz zapadnjačke kulture, bićete pravi car ako idete parolom kupujmo domaće. Međutim, pre nego što iskopate iz ormara jednu od pet odevnih kombinacija koja će vas najbolje maskirati u Miroljuba Petrovića, uzmite sa vaša dva drugara sve crno što imate, nabavite jedan šešir, i postanite u najluđoj večeri momci sa CHEGI MUSIC Facebook stranice. Možete da budete fini kao oni, možete da pevate u višeglasju kao oni, možete da dajete netačne informacije kao oni, kako god želite. Ako pak želite nešto klasično, onda nabavite sedam kišnih mantila i krenite sa prijateljima na maskenbal kao Vlada, Bajka i prijatelji.

Autori: Tegla.rs

 

 

4.1/5 - (8 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0