Bili smo na REACT 4: For People Like Us

Drugari iz Infrazvuka su rešili da nam s vremena na vreme jave sa neke gradske žurke. Evo kako je bilo sad za vikend u Dragstoru.

 

Pretprošlog vikenda na žurci Music Reactions ekipe u Dragstoru smo mogli da čujemo od Black Devil Disco Club-a u black room-u, pa do vrištanja uz Horrorist-ove industrial techno-punk koreografije u katedrali. U velikoj sobi smo slušali vinyl set Umwelt-a, Ansome (live set) i domaći b2b dvojac  Betomeng i Rèdacs za kraj.

Malo je artista koji mogu da uspostave vezu sa kompletnom publikom u velikoj sobi Dragstora i da prate taj osećaj dalje u noć. Neminovno je da DJ- evi imaju svakakve namere pre nego što puste prvu stvar u katedrali, ali kada se to dogodi, mnogi potcene publiku taman nakon što su pridobili njenu pažnju. U dosta slučajeva DJ skapira da je momenat da ponovo izgradi set, ali to ne uspe svakom iz drugog puta i ritam se uspori.

Nakon energičnog live seta Horrorist-a, Umwelt je zavrteo par traka koje su potpuno ujednačile ritam u celoj sobi i svi su prigrabili taj momenat tako da je na podijumu bilo vatreno. No ono što se vrlo često događa u katedrali je da DJ zamrači i malo uspori ritam i ako još možda nije bio momenat, tako da smo već pred set Ansoma bili iscrpljeni i vidno oslabljeni na dens floru. U black room-u su za to vreme domaći  33.10.3402 i SAUD iz drvenog oltara blagoslovili sve one koji vole da krive noge i vijugaju se po sobi gore dole uzduž i popreko do poslednjeg promila snage.

Brze promene SAUD-ovih lomilica i neumorni rejveri u velikoj sobi đuskali su uz Betomeng i Rèdacs-a koji su i utihnuli tehno katedralu što je bio znak da je kraj još jednog REACT-a.  Zahvaljujemo se momcima iz organizacije što su nam omogućili da čujemo uživo ovoliko iskustva na jednom mestu. Bio je to nezaobilazni event za svakog ko se smatra ljubiteljem elektronske muzike u Beogradu i nadamo se da će ista ekipa uskoro iznenaditi svoje pratioce nekim zanimljivim bukingom čiji će mjuz da odzvanja do Pančeva.

 

Uroš Marković, editor radio emisije INFRAZVUK

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0