Atheisti na bini ( i besplatni dodatak kako se ponašati na koncertima)

Jedan mali pravilnik za posećivanje koncerta u nadi da nećete biti potpuna mentolčina.

Tekst koji čitate je prvobitno napisan u maju, nakon koncerta benda Atheist rap u Barutani povodom njihovog 29. rođendana. Bio je dosta sladak i sentimentalan, jer me za Atheiste uvek veže neki momenat iz detinjstva i slušanje sa bratom (zapravo nisam uvek smela da uđem u sobu, ali slušao je glasno pa se čulo u celoj kući).

I tu je bilo još njanjavosti kako je publika Atheista najbolja na svetu i kako su koncerti zbog toga super, falilo je samo da ga malo “uTeglim” i da se objavi, što se nekako nije desilo.

Početkom decembra, Atheisti su ponovo svirali u Beogradu i onda sam se ja pokorno javila redakciji sa obećanjem da će se sada desiti tekst, objedinim koncerte i sve pet.

Ukoliko ste biti u Cetinjskoj na ovoj svirci i na bilo kojem njihovom nastupu nekad ranije dosta vam je jasno da ova premisa ne može biti ostvariva, pošto je publika bila toliko dominantno loša da je pokvarila ceo utisak.

Da li je do lokacije ili čega god, ali u publici su, bar nižem delu Subeernog, bili mahom klinci koji su se ponašali kao da su dobili izlaz i dopust da se napiju, a možda i jesu, i to im je bilo jedino bitno. Besmislene agresivne šutke (na Atheistima, alo?!), polivanje pivom, dranje (ne stihova pesama), uz matorije tipove u bankarskim košuljama koji su čekali Varburg i smetali tokom trajanja koncerta, stvarno je bilo teško fokusirati se na ono šta se dešava na bini, čak i iz prvih redova.

Po prvi put ikad, želela sam da se što pre završi koncert, da nema bis, samo da zapalim iz tog prostora.

 

I sad, nije da je nezadovoljstvo veći motiv za pisanje nego sreća, možda malo, ali me je ovo inspirisalo da napišem mali pravilnik posećivanja koncerata. Ukoliko se pitate šta me za to kvalifikuje, pa baš bogato koncertno iskustvo. A i  znam članove redakcije.

 

 

  1. Moshing (kod nas poznat kao šutka), koji se radi u mosh pitu, Wikipedia definiše kao style of dance in which participants push or slam into each other. Dakle, to radite u mosh pitu, ne tučete se, cilj nije nekog povrediti i nikako ne stojite na obodu i gurate ljude u mosh pit bez njihove volje.
  2. Piće koje se služi na koncertima služi istoj nameni kao i u ostalim uslovima, pije se. Nema potrebe da ga posipate po drugim ljudima, osim ako vam oni to ne zatraže.
  3. Ako ste došli na koncert benda čiji rad ne volite, preporučujemo da ne stojite u prvim redovima i galamite sa društvom. Ometate one koji vole tu muziku, a i vama će biti bučnije nego negde pozadi.
  4. I totalno lično. Ako imate 2 metra, nemojte se gurati baš ispred male osobe.

 

Autorka: Jovana Milićević

 

2.3/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0