Američka modna noć

U okviru tradicionalnog modnog događaja BELGRADE FASHION NIGHTS, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, modna agencija Fabrika uz podršku I&F McCANN GRUPE, u subotu uveče organizovala je AMERIČKU MODNU NOĆ i reviju poznate Američke modne kuće, NICHOLAS K.

Odrastajući u netaknutoj prirodi Arizone, Nicholas i Christopher Kunz su proveli u istraživanju pustinje i robustnog kanjona ROCKIES. Paralelno sa prirodom u podnožju Santa Catalina-a, brat i sestra su stekli afinitet za istraživanje i duboko ukorenjenu želju za konzervaciju. Rođeni od rusko-kineske majke i nemacko-irskog oca, izmešanih kultura, shvataju različitosti koja stvara nezasitu glad za putovanja i jak osećaj prema netaknutoj prirodi.

Podstaknuta snom da postane dizajner još u ranom uzrastu, Nicholas je razvijala svoj talenat tokom srednje škole, a potom studirajući skulpturu, crtež, i tkanje na Michigan’d Interlochen art academy. Post diplomske, radi na Fashion Institute of Technology u New York-u, a potom na Polimoda školi za dizajn u Firenci u Italiji. Praksu stiče u DONNA KARAN kompaniji sa osnivačkim timom sportske odeće za muškarce. Usred denim eksplozije, devedesetih, ona je na čelu DKNY denim kolekcija za muskarce i žene. Nakon 4 godine prelazi u Nautica JEANS gde radi sa John Varvatos-om. Nicholas potom saradjuje sa Calvin Klein, Tommi Hilfiger i POLO JEANS, dobivši tako neophodna iskustva za lansiranje sopstvene linije. Tokom čitave svoje karijere radi na smanjivanju jaza izmedju muške i ženske garderobe, što je stvorilo prepoznatljivu estetiku NICHOLAS K.

Christopher je rane godine proveo na radu u Los Alamos National Laboratory. Stekao je Masters diplomu u marketingu i finansijama, ali Christopher je ostao dizajner i konstruktor u srcu. Ohrabren strašću za dizajn proizvoda, a sa urođenim talenatom za zanatstvo, on živi u neprekidnoj želji da unapredi dizajn. Jedno vreme dizajnira nameštaj. 2003. Nicholas i Christoper sele se u New York, sa idejom stvaranja kolekcija u tandemu. Prave kolekcije koje su odraz njihovog ranijeg života u prirodi, ali prilagodjenu gradskim nomadima. Sa sedištem u Tribeca, NICHOLAS K otvora New York Mercedes-Benz Fashion Week poslednjih deset sezona.

Oboje su članovi saveta modnih dizajnera Amerike od 2009. Godine. Nicholas i Christoper su i deo CFDA + Lexus ECO inicijative, koja se bori za životnu svest upravljanje prirodnim resursima i društvenu odgovornost.

Ovom pravom modnom spektaklu u basti rezidencije americkog Ambasadora uzivali su: hrvatski ambasador sa suprugom, direktor Narodnog pozorišta Dejan Savić,operska pevačica Sanja Kerkez, Zdravko Šotra, Neda Todorović, Ružica Đinđić,Tamara Paunović i mnogi drugi.

1/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0