Top 5 momenata karijere Nemanje Vidića

Postoje legende koje neretko stižu iz Užica, u kojima je glavni lik otac Nemanje Vidića, Dragoljub. Ako zanemarimo da je taj čovek u vremenima najveće sinovljeve slave umeo da prolazi kroz grad i hvalisavo spominje sopstveni falus, jer je baš tim svojim delom napravio Nemanju, postoji priča da su mu ukrali telefon, u kom su se nalazili brojevi igrača Mančestera. Naravno da je Vejn Runi to isto veče dobio poziv od omladine Užica koji su mu groktali u telefon.

Nemanja Vidić je jutros obelodanio svetu da se povlači iz fudbala. Već neko vreme se muči u Seriji A i Manćini mu u Interu nije davao neke velike šanse. Počele su da se pojavljuje razne informacije o vraćanju u Premijer Ligu, pa i o prelasku u Aston Vilu, a kad krene da se spominje Aston Vila, čini mi se burazeru da si zreo za penziju. Navijači Zvezde iz Tegle nisu želeli da se prihvate posla rekapitulacije Nemanjine karijere. Možda su ovaj momenat rešili da iskoriste da se prošetaju parkom i još jednom vizualizuju najlepše momente iz Vidićeve karijere i da se još jednom sete Barija. Pošto je naravno naučno dokazano da prosečan navijač Zvezde barem tri puta dnevno pomisli na Bari.

Pitali smo (Hanku Paldum…) vatrenog navijača Partizana da kaže nešto o Vidiću, očekujući standardno opevavanje nečije romske majke prostitutke, ali dobili smo odgovor Nemam ništa protiv njega. To je verovtno najveći odraz poštovanja koji smo mogli da dobijemo od večito zaraćene ekipe sa one strane brda. U svakom slučaju predstavljamo vam Top 5 karijere Nemanje Vidića, malo loše, malo dobro. Ustvari više je dobrih stvari, ali kao što kaže njegov kolega iz dresa Zvezde i reprezentacije Malo daš šalu, malo primiš šalu.

05. Gluposti u reprezentaciji

Odmah da se pozabavimo ovim, jer kolika god legenda Vidić bio, učestvovao je celim bićem u svim blamažama Orlova u ovom veku. A u nekima je čak imao i glavnu ulogu. Na svetskom u Nemačkoj 2006. se navodno (čuj navodno) podelila ekipa, a priča je da je Vidić bio na čelu dela repke koja je za sva vremena proterala Kežmana iz tima. Mada, ta priča o reprezentivnim podelama je stara k’o Biblija, toga je bilo i u Nemačkoj tada, a i u Montevideu 1930. kad su se Biković i Strugar svađali oko ribe. Protiv Nemaca 2010. Vidić je napravio onaj smešan penal, kad je rešio da prestane da bude centarhalf Junajteda i u par sekundi se pretvorio u Milana Dudića i rešio da igra odbojku u šesnaestercu. Za kraj, oprostio se od reprezentacije promašenim penalom protiv Slovenije, čisto da začini jedan od neuspešnijih delova svoje karijere.

04. Spartak Moskva

9eb5d7dff24d40c7337003bab940f6d2

Niko ne priča o ovom periodu, a čovek dve godine tamo proveo. Samo neke šture informacije o tome kako je bio najplaćeniji odbrambeni igrač ruske Premijer lige. Sva sreća pa imamo informacije koje drugi nemaju, tako da sisaj ga Mariću. Elem, Nemanja je bio poslat na dvogodišnju obuku u Rusiju, naravno kao i svaki DB spavač koji mora biti spreman na odlazak u Englesku. O devotogodišnjoj špijunskoj karijeri u Mančesteru će se tek ispisati knjige, ali ipak moramo da ostavimo nešto Milomiru Mariću i Miroslavu Lazanskom.

03. Ljubavnička karijera

boygeorge1

Nemanja je oženjen čovek i ima dvoje dece. Ali to je nije sprečilo englesku javnost i selebritije da ga zasipaju nepristojnim ponudama. Poznato je da je Boy George bio, po njegovim rečima, red hot za Nemanju i da bi voleo da su sijamski blizanci. Dok je dečak Džordž slao pijane SMSove Vidiću sa stihovima do you really want to hurt me, naš Nemanja je dobijao pohvale i od ženskog sveta. Naime, Barbara Lovasova, devojka Martina Škrtela je izjavljivala da je potajno zaljubljena u centarhalfa Junajteda. Tako da se našem Vidari nudilo najbolje od oba sveta.

02. Crvena Zvezda

Iskreno, ne sećam se, ili ne želim da se sećam Vidića u Zvezdi. A i tad me nešto bolele brige za domaći fudbal (nije da me danas manje bole). Ali sećam se nekog gola na derbiju na JNA. I ima ona kultna tekma protiv Odenzea u Kupu UEFA. Bilo je 2:2 u Danskoj, pa su u revanšu na Marakani dobili 4:3. Vidić je dao dva gola, a taj drugi je bio odlučujući. Dobro, bio je i kriv za dva primljena komada, ali bože moj. Ostaje svedočenje trinaestogodišnjeg današnjeg golmana Partizana Filipa Kljajića da je ceo Sever pevao daj gol i Vidić ga je eto dao.

01. Manchester United 

Kapiten ekipe, osvojio 5 puta Premijer ligu, Ligu šampiona, tri Liga Kupa i ostale kikiriki semenke shield trofeje. Svetska slava i neprelazan tandem sa Rio Ferdinandom. Borbe sa Drogbom, kiksevi i crveni kartoni protiv Toresa. Znamo svi za onu izlizanu stavku – išao glavom tamo gde drugi ne smeju nogom. E pa ovaj je bio baš lud!

A ako pričamo o defanzivnim zadacima, ovo je start koji sam najviše puta video na svim ovim Footy humor profilima. Prvi januar i kako se Kyle Walkeru načestitao mile Nove Godine.

https://vine.co/v/MXTXdjqjlKU

 

Autor: Mimi PFC

4.7/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0