Top 5 raskida 2016.

I u 2016. godini smo imali sve više i više razloga da ne verujemo u večnu ljubav....

by_the_sea_640

Sa stanovišta pop kulture 2016. godina je bila vaistinu tragična. Ovozemaljski svijet su napustile brojne slavne ličnosti koje smo cijenili, kojima smo se divili i sa kojima smo se identifikovali. Ostali smo bez Dragana Nikolića, Davida Bowiea, ikakvog poštovanja za Neleta Karajlića… da ne nabrajam, lista je duža od Lexa Steela. Međutim, tu tragedijama nije kraj. Osim života, gasile su se i neke ljubavi. Parovi za koje smo vjerovali da će živjeti happily ever after su se zamjerili kurvi sudbini i dalje će morati odvojenim putevima. Pa pogledajmo kome se to u 2016. srce podijelilo na pre i posle nje, na mlade godine i žal što ostade:

 

5. Brexit

hand-holding-brexit-sign-eu-referendum

Britanci na nekom “putuj Evropo nemoj više čekati na nas” sranju. Najdugovječnija ljubav na našoj listi, trajala je još od (pričekajte momenat dok izguglam) 1973, ali s obzirom da smo se vodili onom čuvenom “on te voli duže, ja te volim više” to je bilo dovoljno samo za peto mjesto. Nešto nižem plasmanu je kumovala i činjenica da je ovo bio samo uvod u razvod, tek treba da pređu sa riječi na dijela i zvanično se isele iz zajedničkog stana.

 

4. Branđelina

Brody-End-of-Brangelina-1200

“Što je oteto, to je prokleto” kaže stara narodna mudrost koja je konačno stigla i Angelinu Jolie. Pa ne možeš gospođo Smith da otmeš muža našoj Prijateljici i onda sa njim živiš srećno do kraja života. Ne možeš da usvojiš tuce djece iz zemalja trećeg svijeta i živiš srećno do kraja života. Ne može da snimiš film sa Đuričkom i živiš srećno do kraja života. Stvari tako jednostavno ne funkcionišu. Koji su stvarni razlozi razlaza ne treba da nas interesuje, treba samo da budemo srećni što smo konačno oslobodili našeg Brada iz kandži najprecijenjenije osobe s one strane Tanje Bošković.

 

3. Đoković i Beker

novak-djokovic-i-boris-beker

Kako se piše ljubav, da li kao jedna riječ ili su to uvijek barem dvije najmanje? Ovo nadasve filozofsko pitanje odavno su nam postavili Joksimović i Merlin u legendarnom “lajk tu d direst frend” duetu, a sada ja moram da obrišem prašinu sa istog i postavim ga pred vas. Kako je moguće da nemamo jednu riječ za ovaj slavni tandem, riječ koja dva tijela spaja u jednu dušu? Da li zato što su suviše slični, a suprotnosti su te koje se privlače? Ili kontra, zato što su previše različiti, vrela krv slovenska nepomirljiva sa germanskom hladnoćom? Možda je baš to što se kao društvo nismo uopše zainteresovali da im nađemo zajedničkog imenioca, pokazatelj da im nije bilo suđeno i da je moralo kad tad pući. Iskreno, nemam odgovor na ova pitanja, ali znate ko ima? Pepe Imaz!

 

2. Totalna Anasteozija (ok, ovaj naziv sam izmislio, ali biću kum na vjenčanju ako ga ikad bude, nije problem)

Tan2016-8-20_2318438_0-670x443-copy-620x350

Da krv nije voda učili su nas još od najmanjih nogu, a sada imamo i empirijski dokaz o istinitosti te tvrdnje. Baš kao majka joj, ni Anastasija Ražnatović nije odoljela šarmu uglednog i uspješnog sportskog radnika. Izbor je pao na naš košarkaški dragulj Miloša Teodosića. Na profesionalnom polju, ovo je bila izrazito uspješna godina za oboje, Teo je konačno osvojio Evroligu i olimpijsku medalju, a Anastasija je konačno napunila 18 godina. Činilo se da je kucnuo pravi čas da im krene i na ljubavnom planu, ali nažalost, najljepša srpska ljubavna priča je okončana i prije nego što je počela. Medijski pritisak je bio prevelik i Teo joj je poručio nikad više, nikad ti i ja. Ipak, ostaje nada da su na svoj odnos stavili samo zarez, ne i tačku, jer ako nam ukrštanje genetskog materijala ćerke srpske majke i najtalentovanijeg srpskog sina ne stvori monarha i spasioca, ne znam šta će. Nisu Moskva i Beograd toliko daleko, sjetite se samo jednog od dijelova Žikine dinastije.

 

1. Granđus

Czuv1y_WgAAk4RJ

Iz kategorije “sve prave su ljubavi tužne”. Pred sami kraj 2016. odjeknulo je kao bomba srpskim internetom nebom da me je tvorac najgledanije političko-sportske emisije kabinetskog tipa za intelektualnu elitu blokirao na Tviteru. A u početku je sve bilo tako bajkovito. Deki je dominirao na malim ekranima, ja sam mu pisao ode na ovim stranicama, a vi ste uživali slušajući i čitajući. Slobodno mogu reći da je formiran jedan  Sherlock-Watson odnos između nas. Zvao me je u Beograd, nudio mi Sportsku arhivu, ali je onda iznenada došlo do zahlađenja odnosa. Prvo je počeo da mi ignoriše SMS-ove, potom me je u onom Espreso tviteru nazvao “ovaj”, a sve je kulminiralo blokiranjem. Ne znam da li je tome kumovala njegova novoprobuđena paranoja, prijateljstvo sa nekim osobama iz javnog života ili kobna posjeta Barseloni, ali jedno znam – OGREŠIO SI SE O NEKE LJUDE DEJANE, ZATO ŠTO SI LUKAV I NAMAZAN!

 

Autor: Grajan Šoukros

4.5/5 - (23 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0