HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Surreal – Hoću s tobom da se smuvam

Niko ne pravi laidback letnji hit kao Surreal. Možda nam ovaj njegov fazon i najviše odgovara, sigurno više od gasiranja jakog. Naš favorit sa albuma, dobio je adekvatan spot, koji vam daje nadu da ćete biti sa ovakvim devojkama, ako se dovoljno posvetite radu i stvaranju. A i ne može da bude loša pesma, kad ni iz čega odjednom kaže A sad kreće razrada.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Smoke Mardeljano ft Prti Bee Gee – Livin La Vida Loca

Teško da kada ekipa u ovom sastavu izbaci pesmu sa ovakvim naslovom, to može da bude slabo. A ispalo je još i bolje. Ovde zvuče kao Cypress Hill, a malo tako i izgledaju. Omiljeni stih: La policia driblam ko Fernando Jero.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Bohemija – Van vidika

Baš nam je lepo legla ova pop psihodelija niških Flaming Lips, pa je svakako toplo preporučujemo za ove više nego tople dane. Pisali smo već nekoliko puta o ovom bendu, a ako nastave ovako, imaće uvek mesta na ovim stranicama. Lep je i spot, to je prava priča, sunce, banane, verovatno droge, šta ćete više.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Coby – Mami

Ima ono u 24h Party People kad Toni Vilson nazove Šona Rajdera novim Jejtsom. To možemo i mi da kažemo za Cobija. Sad, da l’ je Jejsts ili Kits, to ćemo dodatno da vidimo. Liričke mami mami vratolomije i uplivi u World Music, indijsko odeljenje, donose pravu hitčugu, mada realno, kad nam Coby to nije isporučio.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Mašinko – Veća Lopata

Još jedna pesma za koju smo, kada smo videli naslov, pretpostavili da će nam se dopasti. Ako ste mislili da su do 2018. godine radničke pank pesme nestale, sad znate da nisu. I tu nema ništa loše. Fanovi smo Mašinka, pa možda nismo mnogo objektivni (uopšte nismo objektivni), ali nam ovo ima baš super melodiju za dranje na koncertima.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Alejuandro Buendija – Čepić

Kad nas zanima kako je u Splitu, i generalno na primorju, mi pustimo nekog tamošnjeg hip hop izviđača i sve nam je jasno. Buendija nam je jedan od omiljenijih, pa čak i kad ne zabode baš hit, nemamo problem da ga slušamo, puštamo i preporučujemo. Što se tiče muzike, malo rastrzana matrica nam je lepo legla, a što se tiče teksta, jasno vam je da je od svega najvažnije da se čovek dobro isere.

Ocena: 2,3 Sarsa

 

TBRW feat. Hardy Nimi – Rekao mi tata

Neki članovi redakcije nam tako pošalju ovaku nešto da recenziramo, onda mi pustimo, pa se pogledamo, pa pauziramo, pa sipamo piće, pa razmislimo i opet nam nije baš najjasnije o čemu se tu radi. I taj trep valjda ne ide s godinama, jbmlg. Na kraju, ostaje nam samo da primetimo – A ok, ima crnac.

Ocena: Da, ovo Hardi Nimi je crnac.

 

Čovek Bez Sluha – I Posle Svega

Kao što reče JuTjub komentator Mike Stankovich: Realno svi smo kroz ovo prošli, bravo momci! S druge strane, ne znamo koliko uz ovaj sentiment ide pominjanje Jadne mati, koja najbolje će znati. A i ne znamo da li smo ikada nekoj ženi rekli da je prerušena kobra. Odjebi jesmo sigurno. Mada kakvo god da vam je mišljenje o ČBS-u, nećemo ga mi promeniti.

Ocena: 2,6 Sarsa

 

Duci Mimo Protokola – Kaubojka

Mogli bismo da budemo maliciozni i da kažemo Kakva zemlja, takav i Frenk Tarner i bićemo maliciozni i reći Kakva zemlja, takav i Frenk Tarner. Vidimo da album gospodina Protokola može da se presluša na nekoliko internet platformi, što znači da ga nećemo preslušati na baš mnogo internet platformi. Osim ako je ovo prvi pokušaj da se ispočetka snimi shredded video, onda ništa.

Ocena: 5 Sarsa

Autori: Miloš DašićRadomir Zvoncek

2/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0