Spremamo se za Gus Gus!

U petak 8. decembra nam dolaze elektro Islanđani. Čitaju se kao Gus Gus, ne kao Severinina pesma.

Koncert jednog od najatraktivnijih elektro sastava GusGus, obeležiće drugu nedelju decembra kada je reč o muzičkim dešavanjima u Beogradu. Nordijski dvojac ponovo će se naći pred beogradskom publikom posle deset godina u petak 8. decembra u Hangaru kod luke Beograd (Knežopoljska 3), a na bini će im se pridružiti eksperimentalni duo Karpov Not Kasparov iz Bukurešta, kao i domaći Chorbika i MKDSL.

GusGus su poznati po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj s drugim muzičkim žanrovima. Ono što predstavlja taj njihov specifican žig je kombinacija sintetizovanog spoja fanki basa sa inteligentnom upotrebom tehnologije i umetnosti. Sarađivali su sa mnogim velikanima elektro i pop scene, poput Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros, kao i sa legendarnim Ian Brown-om, na pesmi „Desire“. Bend je nastao 1995. godine na Islandu kao umetnički kolektiv. Tokom više od 20 godina karijere izdao je devet studijskih albuma, a poznat je po hitovima „David“, „Arabian Horse“, „Over“, „Obnoxiously sexual“ i drugim. Album pod nazivom „Lies Are More Flexible“ biće objavljen uskoro, a beogradska publika će među prvima imati priliku da uživo čuje nove pesme.

Karpov not Kasparov, rumunski duo kojeg nazvaju istočnjačkim GusGus-om, svoje muzičko stvaranje bazira na principu pravila i strategije šahovske igre. Njihov nastup u formi eksperimentalnog live-a, koji prožimaju orijentalni tonovi, čini ih veoma interesantnim sastavom. Karpov not Kasparov svojim vrlo energičnim lajv nastupom nam stiže  iz Bukurešta.  Ovaj duo svoje muzičko stvaranje bazira na principu pravila i strategije šahovske igre. Možda zvuči komplikovano ali ishod je uvek melodija koja navodi na ples, nekada sa prizvukom jazz-a a nekad inspirisana orijentalnim folklorom, ali zato uvek isprepletana disko muzikom 80ih.

Autor: Tegla.rs

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 0