HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Ogi Radivojević – Divna

Ne znam kad ste poslednji put bili u kafani, ali već nekoliko godina dominiraju pesme iz filmova i serija, uglavnom Bjelinih. E sad, kako sa Senkama nad Balkanom nije pravio mnogo kompromisa, tako je i glavna pesma napravljena kao da se serija pušta ljudima koji se ne skidaju sa HBO-a, a ne publici koja se seče na Drakčeta i Ružu rumenu. Ima naravno Divna i verziju za kafanu, ali original dominira. Manjifiko je odlično ubo tu neku bluzersku atmosferu, a Ogi je, iskusan u pevanju odjavnih špica, izneo to na pravi način. Opušteno možemo da zamislimo nekog Majka Patona kako pevuši, pa vrišti preko ove melodije. Nije baš Pukni zoro, bolje je!

Ocena: 0,9 Sarsa

 

Telemama & Pikolomini – Anika

Novi talenti iz bratske Makedonije. Mračan i progresivan pop zvuk, koji zvuči kao da je pravljen negde na sred Njujorka. Utisak upotpunjuje i fenomenalan spot, u kojem pratimo našu junakinju u sadašnjem trenutku i na nekoj svadbi pre dvadeset godina, što pokazuje da u svakoj našoj hipsterskoj dušici, mora da postoji i malo kafane. Ili smo mi bar tako shvatili, ali kako god pesma je odlična i preporučujemo da istražite i kompilaciju na kojoj se nalazi, a mi ćemo sigurno ispratiti šta će Telemama & Pikolomini imati da nam kažu u budućnosti.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Ti – Srce udara

Ako neko ume da iskombinuje elektrificirani ritam i pevljive pop melodije onda je to grupa Ti. Možete da đuskate i da se njišete, a možete i da urlate i pevate, tako da nije ni čudo što su im koncerti zabava za celu porodicu. Pesmu vokalno nosi Trajče, što je još jedno osveženje, pogotovo što ih baš dugo nismo čuli. Vidimo se na koncertu koji će relativno brzo, a do tad, slušati na repeat.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Slonz – Automobil

Privukli su nam pažnju prošle godine nastupom na Bunt festivalu i nastavljaju u sličnom gasu. Fino balansiraju između repetirovske alternative i klasične garaže, pa će definitivno moći da ih prihvati i starija ekipa, koja se o muzici informiše samo iz emisija Žikice Simića. Talenat je tu, čekamo samo pravu hitčinu i da kažemo kako smo odmah znali da će da postanu popularni.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

August Oktobar – Turbo Of The Folk

Gospodar mashupa opet pogađa u centar. Ovog puta, na himnu svih novih folk entuzijasta – Milo moje Dragane Mirković, nabacuje Skrileksove bitove i vriskove. Ako ste upoznati sa radom gospodina Oktobra, znate šta možete da očekujete i pohitajte da slušate, dok ga dušmani po hiljaditi put ne sklone zbog autorskih prava. Dodatni Bambiji za svakoga ko provali kako se u isto vreme hedbenguje i dižu ruke u ekstazi.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Sinke Fresh x Burky x Koolade – Jarun

Hip-hop oda zagrebačkoj Adi, za sve koji vole repere iz susedne nam države. G-funk matrica fino vozi i pesma ima nešto malo hit potencijala, ali teško da će vam baš dugo ostati u ušima. Jedino ako ste baš stalno provodili vreme na pomenutoj plaži, pa imate nostalgiju. A pošto znamo da smo izuzetno čitani u regionu, verovatno ima i takvih.

Ocena: 2,4 Sarsa

 

FC Apatride UTD – Eyes of Cochise

Apatridi nastavljaju sa opevavanjem svojih omiljenih pobunjenika, pa je posle Gadafija i Uga Čavesa, na red došao i legendarni poglavica Kočiz. Možete da se ne slažete sa njihovim stavovima, ali ne možete da im zamerite doslednost. Muzički je to i dalje punokrvni roots reggae, koji je bez problema mogao da dođe i pravo iz Kingstona. Pohvale i za mini deonicu koja malo vuče na neki pustinjski kantri, što je baš kako treba obojilo pesmu, s obzirom na temu. Slušaćemo sigurno za neki Marlijev rođendan.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Coucou Abel – Surf

Nismo baš fanovi bendova koji udaraju samo na nostalgiju, ali Kuku Avelje donose dovoljno kvaliteta, da bi bila gre’ota da ih preskočimo. Sastavljeni od članova nekoliko jakih domaćih bendova, uleteli su u kreiranje instrumentalnih verzija raznorazne muzike ’50-ih i ’60-ih godina prošlog veka, i kao što sami kažu, čini vam se da ste to već negde čuli, iako su u pitanju originalne pesme. Ovde je logično u pitanju surf, a mi baš volimo surf, pa smo rešili da vam predstavimo ovu stvar. Ima ih još nekoliko na kanalu, pa izvolite.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Infuzija Band – Despacito

Naravno da je Despacito, kao planetarni mega hit, morao da dobije i domaće verzije, ali se one do sada zaista nisu proslavile. Da li je to bila Neda Ukraden, koja je odmah pokušala da se šlepa, ili “humorističke” verzije gde se pominju kerovi, niko nekako nije uhvatio duh originala. E pa, ko bi to bolje uradio nego svadbarski bend, koji zna šta raja voli. Još je instrumental, pa je izbegnut rizik da vam se zbog teksta sve smuči.

Ocena: Fonsi zovi ih za predgrupu!

 

Mladi Gorani – Slow Burn

Kako samo ime ove pesme kaže – pravi slow burn, koji vam ipak posle nekoliko slušanja još dugo ostaje u ušima. Mladi Gorani su projekat Gorana iz Vitamina, koji nas je na najfinije načine proveo kroz krautrock, shoegaze i ostale srodne zajebancije, koje nam nisu često bliske, ali kad kliknemo na nešto takvo, neko vreme uopšte ne puštamo.

Ocena: 1,9 Sarsa

Autori: Miloš Dašić i Radomir Zvoncek

 

 

 

 

 

 

 

5/5 - (2 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    ludibuljko 6 years ago

    Alo debilcine, Turbo of the folk je iz 2012e…