HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

m a j a – m a l e r [1985]

U trenutku kad Tyler, the Creator ogoljuje dušu na albumu Flower Boy i daje domaći zadatak ostalim reperima svojim pop soul momentima, momci iz Befkfleša odlučuju da se nakače na taj vagon. Valjda? Rezultat je sličan. Valjda. Jbmliga. I šta je Maja nemamo pojma. I zašto je 1985. godina. A nije kao da je važno.

Ocena: 1 Sars

 

LEFTHANDSHORT X KENDI – Za kraj

Sporo. Masno. Dobro. Pesma u početku malo više vuče na neki trap’n’b fazon, ali je Kendi brzim rimama povukao na potpuno drugu stranu i doneo pravi hit za slušanje u tri ujutru. Možete da pustite devojci, ili da urlate s ortacima. Jedan multipraktik.

Ocena 1,6 Sarsa

 

Smoke Mardeljano – Street Blues

Evo već trećeg najavnog Smokeovog singla za album, i opet, kao i pre svake njegove pesme, može komotno da se ubaci onaj Mikrijev Mojsije monolog, jer sve što ovaj čovek izbaci je upravo to! I lik, i scena, i cela priča za sebe. Kao takav može da vlada u bilo kojoj reperskoj grupaciji, koliko god da ih već kod nas ima, i svi moraju da mu skinu kapu i da se uplaše da izađu na crtu.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Rib – Tinder

Malo smo okasnili sa ovim singlom, ali bolje ikad nego nikad. Mladi Makedonci su napravili odličnu instrumentalnu pozadinu za najpopularniju dejting aplikaciju. Vrlo lako možemo da uz ovu stvar zamislimo sve, od svajpovanja levo i desno, do završavanja u krevetu. Podrška!

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Komuna feat.Kiki,Tifa,Zele,Toni i Predin – Kad padnu mostovi

Ne znamo da li ste čuli, ali ova pesma je sama ponovo ujedinila Jugoslaviju i i sad se spremamo konačno da zajedno pokorimo svet na svim mogućim svetskim i evropskim prvenstvima, u svim ekipnim sportovima. Sad kad smo se lepo nasmejali – jeftini hard rok, ekipa precvalih kuronja i jeftine metafore o padanju mostova. Realno, Pljuni Jugoslavijo, bez da zapevaš.

Ocena: 5 Sarsa

 

The Lesser Men – Summer’s Gone

Leto je skoro pa gotovo, pa hajde da u tu čast (ili žal) spalimo kauč, barbike i reket za stoni tenis. U novom singlu zagrebačkog benda koji smo gotivili pre par godina (ali ih u međuvremenu malo i zaboravili) leto se ispraća nešto besnije nego što smo navikli, pošto uglavnom osećamo finu melanholiju jer moralo je leto proći. Nešto poput Dragane Mirković u Moralo je leto proći. Čekamo nove singlove, da vidimo definitivno kakvi smo sa ovim bendom.

Ocena: 2,1 Sarsa

 

Krankšvester – Zli kurac

Odličan bit, 2 step koji sreće ’90s dance, ali onda naravno cela priča o kurčevima, pušenju, lizanju i cuganju picinih sokova upropasti sve, jer nemamo svi 16 godina kao ovaj dvojac. Ali ko zna, možda je njima bolje nego nama.

Ocena: 4 Sarsa

 

Stevan Anđelković – Šta voziš

Stevica goes dubstep. Jedna od prvih Zvezda Granda je krenula malo da se modernizuje. Izgleda da mu onaj Dr.M projekat nije uspeo, mada mislimo da mu gitaru u spotu svira Mili, ili neka mršava verzija Milija. Na granici da zvuči kao neka rumunska verzija Justin Timberlakea. U ovom slučaju, to i nije neka pohvala.

Ocena: 3 Sarsa

Autori: Miloš Dašić, Momčilo Dašić, Radomir Zvoncek

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0