HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Ensh – Gde ćemo

Budući da smo upoznati sa tim da nas Ensh uskoro napušta i ide za Kanadu (bukvalno, ne ono kako je ta rečenica ušla u narod), ova stvar se odlično uklapa kao kraj jedne celine. Idealan saundtrek za završetak epizode neke depresivne tinejdž serije, a la Skins ili Medison.

Ocena: 1,3 Sarsa

M.O.R.T. – Volim

Pesma nas je malo podsetila na njihovu Meni se skače, koju smo prvu čuli, a veselija je, za razliku od ostatka opusa, pa nam je i Volim lepo legla. Gotivimo mi i one mračnije, ali dajte nam više ovih pored mora gde se đipa.

Ocena: 1,5 Sarsa

Atheist Rap – Odoh ja u cvrčke

Bilo nam je kul što je neko konačno napisao pesmu gde hvali cvrčka, realno mravi su pičke. Samo šteta što pesma baš i nije neka. Podržavamo pokušaj buđenja uspavane radničke klase u Srba, ali pivo od dva litra u plastici nikako.

Ocena: 2,5 Sarsa

Južni Vetar – Prijatelj skitnica

Zamislite kad bi Santana na sledećem albumu odjeb’o sve Rob Tomase i Čed Krugere i rešio sam da zapeva. E pa, ovde možete da vidite kako je kad to uradi tri puta veća legenda. Mile Bas rešio da nastavi sam, a mi smo tu da lomimo čaše.

Ocena: 1,7 Sarsa

Monohrom – Izbledeće

Ako je iko ikada poželeo da čuje miks hrvatske alternativne scene i PGP bendova sa poluvremena fudbala (a kapiramo da nije), ovo je nešto najbliže tome. Ako ste mislili da je ovo kompliment, nije. Kompliment bi bio kada bismo napisali da pevač malo liči na Daču Ikodinovića. Liči. Tako da momci verovatno mogu da se oproste od dueta sa Natašom Bekvalac.

Ocena: 3,6 Sarsa

Saučešće – Krv

Hororokabili-pank projekat članova bendova Mašinko, Pičke vrište (i dalje najbolje ime za bend ikada) i Fraktura mozga. Nije baš da smo se primili kao saučešće, ali dobro, liči na neke bendove koje smo gotivili, tako da daćemo još koju šansu.

Ocena: 2,6 Sarsa

Jelena Radan – Kad nas ne bude

Ovo nam je Teglin špijun već poslao kao kvalitet sa festivala šansone u Šibeniku, ali nam se pesma baš dopala, pa smo odlučili da je osim u Mišama Kovačima, ocenimo i u Sarsovima. Ako su ovo sad šansone, možda i počnemo da slušamo šansone.

Ocena; 1,8 Sarsa

Tornado – Voice Of The Revolution

Poslednje što smo čuli o Filipu Žmaheru je da živi u Ukrajini, a i ovo taman izgleda kao da se snimao na Skajp mikrofon i slao bendu. Nekada velike nade vizantijskog metala i veliki pobednik Slavjanskog Bazara napravili su nešto što teško da bismo slušali i kada se pojavi na Hitu 202-ojke pre 15 godina.

Ocena: 5 Sarsa

Baja Mali Knindža – Branko Ćopić

Moramo da priznamo da nam ova pesma deluje malo kontradiktorno, budući da je Branko Ćopić napisao dosta knjiga o partizanima, a Baja se preziva Mali Knindža. OK lokal patriotizam, ali drž’ se ti Bajo Đokovića.

Ocena: Joj, duni vjetre

Peja i Zmajevo Gnezdo – Štiklom kroz srce

Znate kad se u Kumu Korleonovi zbune što ih izda Tesio, a ne Klemenca. Pa, uvek smo mislili da će iz Familije da izda prvo Deksi (onaj drugi iz Vampira što nije Era Vampir), a ne Peja. ‘Ajde malo se furaj na Manjifika u 2016.-oj godini jebotebog.

Ocena: 5 Sarsa

DJ Kovi i MC Mikri Maus – Rock the House

Jeste da ovo više liči na skit nego na pesmu, ali nam je baš leglo, a i spot je odličan. Može da bude hit u svim mestima koja se pominju u tekstu. Puštali smo bi je našim DJ večerima, da još imamo gde da ih pravimo. Da parafraziramo Mikrija iz neke prethodne pesme: Najveće je pička Vesić Goran!

Ocena: 1,8 Sarsa

Autori: Momčilo Dašić, Miloš Dašić, Radomir Zvoncek

3/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0