Najgora reprezentacija SRJ/SCG/Srbije

Moma repkaNedavno smo obeležili dvadesetogodišnjicu prve utakmice SR Jugoslavije, pa sam u čast tome napravio tim naših najgorih 11 igrača, koji su nastupali između 1994. i 2014.


Golman: Bojan Jorgačević (7/0)

https://vine.co/v/OtlavqEItIt

Bivši golman Rada koji je u slobodno vreme odbijao da nastupi za Belgiju i prodavao pljeskavice. Čovek koji u odlučujućoj utakmici u kvalifikacijama primi gol sa pola terena ne može biti uvršten u naše najbolje golmane.


Desni bek: Ivan Dudić (7/0)

https://vine.co/v/OtlAAPZb7zT

Igrač Crvene Zvezde i neuspešno pojačanje Benfike  koji je trebao da zameni Batu Mirkovića na EURO 2000 pošto je ovaj odradio jednog Miloša Obilića i uhvatio Jarnija za falus. Počeo protiv Slovenije, bio užasan, i nije više igrao na prvenstvu. Posle prvenstva je zabeležio još tri nastupa, ali je to uglavnom bilo jako loše.

Levi bek: Nikola Malbaša (5/0)

malbasa

Ovog igrača limitiranih kvaliteta se manje više ljudi ni ne sećaju više sem da je pucao penale kod Mateusa u Partizanu. Levi bek tadašnjeg šampiona države koji nije ostavio skoro nikakav trag u reprezentaciji. Međutim, rekord od pet nastupa i pet poraza je ipak bio presudan za njegov ulazak u naš tim.

Štoper: Milan Dudić (13/0)

https://vine.co/v/Otlp0XeIMtF

Sigurno jednoglasni izbor za štopera našeg tima. Član Zvezdine odbrane koja je ponizila Romu u Beogradu i član ne tako sjajne odbrane koja se naprimala golova na Svetskom prvenstvu 2006. Svi pamte utamicu protiv Obale Slonovače na kojoj je Dudić skrivio dva penala.

Štoper:  Dušan (Ilija) Petković (7/0)

https://vine.co/v/OtlI3ePuZvJ

Veliki taktičar Ilija Petković je rešio da povede svog sina u Nemačku 2006. pod parolom jebiga treba nam 23. igrač  koga nećemo koristiti, a što ja ne bih poveo sina nisam ga zvao nikad do sada pa što ne bi sada krenuo i onako neće nikada imati priliku da igra na Svetskom. Samim tim što ga pamtimo po ovoj epizodi, a ne po njegovim prosečnim partijama na kojekakvim Kirin kupovima, zaslužuje mesto u ovoj ekipi.

Centralni vezni: Milan Lola Smiljanić (6/1)

https://vine.co/v/OtlUrl3waQa

Najpoznatiji ljubavnik i splavar među fudbalerima. Čovek koji je posle 128. večitog derbija poručio da je Partizan zatvorio Marakanu i da Zvezda slobodno uzme titulu ako je nije sramota. Što se tiče reprezentacije, njegove kolege splavari su ipak pružali neke jako dobre partije za repku, a Lola može da se pohvali svojim sjajnim golom protiv Azerbejdžana i može da se pohvali time da su za njega čule devojke koje baš i ne prate fudbal.

Centralni vezni: Nenad Grozdić (11/0)

Na ovoj listi nema članova šampionske generacije Obilića koji su imali jedan nastup, ali ovaj čovek ih je imao bogami čak 11. Desetka kultne Obilićeve generacije. Čovek koji nije uradio apsolutno ništa u reprezentaciji, što ga neće spasiti selektiranja u ovaj tim.

Levi vezni: Stefan Babović (4/0)

Srpski Klod Makelele. Naravno ne zbog igara, već zbog svedočenja njegovog nekadašnjeg saigrača Vladimira Stojkovića o tome kako ima najveći kurac među fudbalerima. Dobijao šansu kod selektora Đukića  i zbog tih igara nam je drago što kasnije nije dobijao poziv u našu reprezentaciju.

Desni vezni: Saša Đani Čurčić (14/1)

https://vine.co/v/OtlQjvLrxpM

Prema sopstvenom priznanju veliki prijatelj Dwighta Yorkea. Čovek koji je igrao u svojoj karijeri na najvećim stadionima Premier lige i najblatnjavijim poljanama sa FB stranice Seoski fudbal. On po igračkim kvalitetima iz svojih najboljih dana ne zaslužuje mesto u ovoj ekipi. Međutim, ovakvoj ekipi je potreban ovakav igrač. Čovek koji može da uvali gol Grcima pod prečku sa dvadeset i kusur metara, a može i takođe da bude izbačen iz reprezentacije zato što ga Miljan i Santrač nađu u hotelskoj sobi sa dve gole Japanke. Čovek koji je tada bio rekordan transfer Aston Vile iz Boltona, a isto tako je imao značajne investicije od tih para tipa dabldeker.

Napadač: Danijel Ljuboja (19/1)

https://vine.co/v/OFB7LrEmBd2

Kada bi Aleksandru Mitroviću oduzeli talenat, želju da se dokaže, borbenost i rekli mu “glupa ti je ta frizura, ali možes ti to i gluplje”, dobili bi Danijela Ljuboju. Kuloarske priče su govorile da smo posle odvajanja Crne Gore od Srbije mogli da prisvojimo Mirka Vučinića ka našem dresu. Međutim u ovoj brakorazvodnoj parnici mama je dobila Vučinića, a tata je dobio Ljuboju, koji nije doneo ništa novo u našu reprezentaciju sem svoje frizure.

Napadač: Perica Ognjenović (8/0)

https://vine.co/v/OFBaxvnIOTO

Ako je ovaj čovek zaslužio mesto u najgoroj postavi Real Madrida, onda definitivno zaslužuje i mesto u našoj reprezentaciji. Veliki talenat iz Smederevske Palanke i jedan od najpopularnijih postera iz Tempa. Zoki moler mi je jednom prilikom rekao da su ga oterali iz Reala zato što je previše solirao, ali ja mu nešto ne verujem. Na kraju ga ni njegova voljena Zvezda nije želela, pa je završio kao kapiten Jagodine.

Selektor: Dejan Savićević (17 utakmica/4 pobede, 3 remija, 10 poraza)

Mislio sam da će Milovan Bata Đora Đorić biti selektor ove ekipe, ali ipak Dejovi rezultati su presudili. Čovek sa velikim brojem poraza i čovek koji se u više navrata obrukao vodeći našu reprezentaciju, a plus tu je i sad već čuveni Azerbejdžan. Bata Đoro, izvukao si se.

Utisak koji nije na listi

Svi igrači koji su ostvarili po samo jedan nastup za repku i nisu baš mogli do kraja nam pokažu da su zaslužili mesto u ovoj ekipi. Poput predstavnika šampionske generacije Obilića ili one ekipe iz našeg prvenstva što je dobila Japan 3:0. Takođe, zbog partija u reprezentativnom dresu, u ovu ekipu su komotno mogli i da uđu određeni sadašnji treneri Sampdorije.

Autor: Moma_ludilo

3/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    […] velikog uspeha najgore fudbalske reprezentacije, sastavili smo i selekciju njihovih košarkaških […]