HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Delikt – Bajka

Autori najvećeg hita iz prošle godine (po našem izboru, zar postoji neki drugi?) vraćaju se novom pesmom. Usporili su tempo, spustili loptu na zemlju i pevaju o muškim krhkim srcima, koja čekaju princezu da dojaše na kobili i odvede ih u bolje sutra.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Fokus – Safet Type of Funk

Znate ono kad su Mare i Pop prodali ploče Popovog burazera za demo? E pa, da je burazer slušao Safeta Isovića, možda bi Munje potpuno drugačije zvučale. Drago nam je da neko još uvek misli na fanove prvih Exita i Kirila Džajkovskog. Još jedan hit za lude noći na Fesramu.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Sassja – Za raju

Mlada ragga reperka dokazuje da žensko može da napravi hip hop pesmu, u kojoj joj ništa ne ulazi u dupe. Kako sam naziv kaže, moglo bi ovo da bude nešto što sluša raja.

Ocena: 1, 5 Sarsa

 

Kazna za uši – Čučni baby

Kultni bend Kazna za uši se vraća singlom, u kojem citiraju velikog dorćolskog filozofa Džeja Ramadanovskog – Ako možeš da mi jedeš burek sa glave, moraćeš da mi čučneš po jogurt. Ako ne možete da izdržite poslednjih dva minuta pesme, ne biste izdržali ni život u Srbiji devedesetih.

Ocena: 2,4 Sarsa

 

Brigand – Zmijsko ulje

Ovaj bend, hvaljen od domaće kritike i muzičara, moramo priznati odlično zvuči, ali tekstovi o rebrima radijatora, predjelima crva i lomljenju kičme, zvuče kao da srednjoškolski bend pokušava da se obrati svojoj mlađoj braći iz osnovne škole. Sprcaćete još koju godinu u dupe, pa će vas biti sramota svih tih gozbi za vrane, prosutih creva i ostalih Prokletija.

Ocena: 3 Sarsa

 

Milan Stanković feat Mile Kitić & Mimi Mercedez – Gadure

Srpski Four Five Seconds (DA UPOREDILI SMO MILETA KITIĆA SA POL MEKARTNIJEM JEL IMATE PROBLEM SA TIM?!) je konačno izašao. I kao ni Four Five Seconds, nije baš pesma, nego se njih troje okupilo i eto. Možda Mimi da preskoči ovu prelaznu varijantu sa Milanom Stankovićem i odradi nešto direktno sa Miletom, ili nekim sličnim. Nije da nećemo da je slušamo ovog leta jedno dvesta puta, ali brate…

Ocena: 2,5 Sarsa

 

Sandra Afrika – Usne bez karmina

Sandra Prodanović nastavlja da pravi istu pesmu, da se mediji ne bi opet zajebali i dali joj nadimak po nazivu iste. Jer, morate priznati, Sandra Afrika zvuči mnogo bolje nego Sandra Kad me vidiš, ili Sandra Neko će mi noćas napraviti sina. Takođe, pomak u muzici je primetan jer je rumunskog producenta Kostija, zamenila mnogo popularnijim Damirom Handanovićem.

Ocena: Letujmo u Srbiji 

 

Siddharta – Ledena

Nikada nam nije bilo jasno zašto se vraćamo najpoznatijem novijem slovenačkom bendu. Imaju sve preduslove da ih pljujemo, ali se uvek iznenadimo nekim odličnim pesmama. Ova je jedna od njih. Btw, jel’ se zovete Siddharta zato što je Demijan bilo zauzeto? (Herman Hese joke)

Ocena: 1,6 Sarsa

 

MC Stojan feat Aca Lukas – Kraljevi Grada

Kada je premijer izgovorio rečenicu Sramota me je koliko nam dobro ide, očigledno je mislio na MC Stojana, jer morate priznati, njegova karijera više izgleda kao da će postati učesnik Parova, a ne da kao za nagradu dobije duet sa najvećom živom muškom folk zvezdom. Stojan, pominjući reč belo u pesmi, kao da uporno zove Acu na druženje, a Aca ga rutinski kulira.

Ocena: 4,5 Sarsa

 

Sivilo feat Ceca

Evo dokaza da Crnogorci znaju da repuju još o nečemu osim o novoj kupališnoj sezoni u Bečićima. Čak i da ne želite da se bavite teškom tematikom, pustite i gledajte samo ovaj hipnotišući spot. I da, nije nam najjasnije kako se zove pesma.

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Luce – Nakon dana tog

Da li zaista mislite da tri bilmeza iz Beograda mogu da daju lošu ocenu nekome ko se zove Luce (pozdrav za Dalmaciju), a pritom i nije loša pesma. Numera je takođe još jedan dokaz da je The National veliki kao Thompson u Hrvatskoj.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Them Moose Rush – Redrum

Za razliku od nekih bendova, koji lepe smešne tekstove na solidnu muziku, ovi su odlučili da se sakriju iza engleskog, pa i ne morate da obraćate pažnju na to šta govore. Ako ste ih propustili na nedavnom koncertu u Beogradu (a jeste skoro sigurno, jer je bilo 20 ljudi), možemo ekskluzivno da vam otkrijemo da su uživo još bolji.

Ocena: 2,2 Sarsa

 

Željko Joksimović – Ranjena Zver

Popularni Žeks je pod uticajem kojekakvih Klin Bandita i ostalih Exit izvođača, rešio da napravi jednu odu disku, 40 godina kanije. Šta li će tek biti kad otkrije pank, u pičku materinu. Pesma ima verovatni jedini solo na keytaru, koji ćete čuti ove godine u domaćoj muzici.

Ocena: Dođi sutra

 

Dječaci – Shopping

https://www.youtube.com/watch?v=dDeuZdga0TU

Jedna od boljih sprdnja stvari sa prilično bledog novog albuma Dječaka. Problem sa ovom numerom jeste što su najbolji delovi oni u kojima nema Dječaka, odnosno Elvis u refrenu i blagajnica na kraju pesme. Imamo osećaj da je pesma napravljena, samo da bi Zondo mogao da glumi lutka u spotu, ali takođe nam je drago što su izbacili spot, jer sada znamo šta znači vještica.

Ocena: 2 Sarsa

 

Bombe Devedesetih – BD Rejv

https://www.youtube.com/watch?v=Q75GQkEsluc

Odgovor BoNbi na Namazan u Kocki Kiše metaka. Ako ste planirali ovog leta neke retro aktivnosti, preporučujemo snimanje hard bass spota uz ovu stvar.

Ocena: 2,1 Sarsa

 

Autori: Moma_ludilo, RadomirZvoncek, MimiKraljMamba

 

 

3.3/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0