Ko još krije leš u kanti za otpatke

Odavno je poznato, da se na Zapadu roditelji i lažni moralisti zgražavaju nad eksplicitnim scenama nasilja i seksa na filmu i TV-u i na sve načine pokušavaju da ih iseku, zabrane ili prebace na kablovsku televiziju daleko od svoje dece. Kao da ta deca interneta u životu nisu videla. Kod nas je to mnogo labavije, pa u dnevnim i ranim popodnevnim časovima, može da uleti neko akcijanje ili lakši pornić, gde jedinu zaštitu mladim nevinim okicama, predstavlja crveni kružić sa brojem 18 u uglu. Međutim, ono oko čega sam se uvek pitao, nije broj leševa koji se isporuči po kvadratnom metru filmske trake, nego šta sa tim leševima posle bude. Sa novim autorima, a i revolucijom televizijskih serija dobili smo nekoliko jako zanimljivih, inventivnih, pa ok, i morbidnih načina kako se na dovitljiv način otarasiti leša. I začudo, nekako se ne diže prevelika galama oko toga, verovatno jer, ako je to neko i probao, u fazonu je zini da ti kažem da li je sve to realno. Ova lista se bavi time da, ako vam zazvoni telefon u sred noći, a na drugoj strani žice je ortak u panici sa brate, brzo napravio sam sranje, ne morate više ići na sa zastarelu tehniku – umotaš u tepih, pa sa mosta. Holivud se pobrinuo za nove i svežije ideje.

Breaking Bad

https://vine.co/v/O3miUVpUKWl

Za početak, primer koji je verovatno većina gledala. Na nekim sajtovima pominje se koncept Hollywood acida, koji predstavlja te neke magične kiseline, u kojima sve nestaje i rastvara se. Ali ovo je izgleda stvarno, barem po Mythbustersima koji su probali. U prvoj sezoni Volter naredi Džesiju da kupi sastojke potrebne za rastvaranje tela, ali Džesi zanemari da kiselinu ne sme da napravi u kadi, jer će se raspasti, pa nastaje prilično gadna zbrka. Jako bitna stavka za zapamtiti – kada bi trebalo da se koristi samo za kupanje. Jedino ako držite white trash kafanu na obodu grada, možete u njoj i da pravite rakiju.

Hanibal/Snatch

https://vine.co/v/O3mOqQFUTgO

Stara narodna mudrost lepo glasi – Ne tovi se prase pred Božić. Nahraniti svinje je stari mafijaški trik viđen u gomili filmova, a naučnici potvrđuju da je potpuno tačan. Sistem za varenje omiljene nam domaće životinje je u stanju da svari sve, počev od kostiju, pa do dlaka i noktiju, tako da je prilično nemoguće naći ostatke u onome što iza svinja ostane. U Snatchu je ostao poznat glavni baja kome junaci duguju pare, pa ih sve vreme plaši izgladnelim svinjama. U filmu Hanibal, lik koga glumi Geri Oldman, uzgaja svinje i sprema se da im baci Hanibala, jer mu je ovaj pojeo lice, tako da tu negde vidi karmičku pravdu.

Dexter

https://vine.co/v/O3mOYzEeQ9v

Dexter Morgan (u daljem tekstu ga ne mešati sa crtanim likom iz laboratorije) je šampion u uklanjanju leševa. Za one koji nisu pratili ovu seriju, Dekster je preko dana forenzičar, a noću serijski ubica, s tim što svoj hobi pravda time da ubija samo negativce, koji su se nekako provukli nekažnjeni kroz pravosudni sistem. Problem sa kopiranjem Deksterovih metoda je što je on previše temeljan i pedantan. Prvo bi sve to natenane naseckao, a onda umotao u najlon i bacio u okean. Tako da pored višegodišnjeg iskustva u mesarama, treba vam i najlon. Tone i tone najlona. Ko bi se jebavao sa nabavljanjem tolikog najlona.

Pusher 3

https://vine.co/v/O3mew31mVnb

Već smo pisali o ovom filmu i Jugovićima na privremenom radu u Skandinaviji. Dok su u prva dva dela sporedni likovi, kojima valja vratiti pare ili će biti problema, poslednji deo trilogije je posvećen glavnom Jugoviću Milu, koji sprema svadbu svoje ćerke, a malo i muči albanskog dilera. Pošto mu treba pomoć obratiće se svom prijatelju Radovanu. Njih dvojica, poučeni iskustvima sa raznih svinjokolja i slaninijada u domovini, istranžiraju dilera kao tovljeno prasence. Posle ovog filma, bilo kog starijeg člana vašeg domaćinstva, koji se raduje 29. novembru, možete posmatrati kao hladnokrvnog ubicu.

The Americans

https://vine.co/v/O3mimqw2XzD

Za kraj, nešto najsvežije, a možda i najgadnije što sam gledao. The Americans su relativno novija serija, trenutno se emituje treća sezona, slabo je gledana, ali ima jaku fan bazu. U seriji par KGB agenata živi i radi u Americi, u vreme Hladnog rata. Završavaju poslove za domovinu, imaju tajne identitete, ćerku i sina koji ništa o tome ne znaju i komšiju FBI agenta od prekoputa. A da, i glavnu ulogu igra Felisiti. U jednoj od novijih epizoda, avganistanski diplomata je imao nezgodu u hotelskoj sobi i zadavio svoju lepšu polovinu. Naših dvoje Rusa, da bi se otarasili tela, preminuloj devojci prvo izlome sve kosti u rukama i nogama, da bi je fino spakovali u kofer i izneli. Jeza me je hvatala od svog tog krckanja kostiju. U svakom slučaju, pratite The Americans, a i Rusi nisu negativci, pa možete da ih gledate i porodično, sa dedom koji još uvek drži Staljinovu sliku u sobi.

Autor: MimiKraljMamba

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    The Americans je najbolja serija koja se trenutno emituje. Amerikancima bih mogao da oprostim bombardovanje 99-e, ali za to što slabo gledaju ovu seriju bih im sudio za udruženi zločinački poduhvat i zločin protiv čovečnosti. Tišina, sad malo i Rusi da ispadnu pametniji!